Forthnet : Στα 1,70 – 1,90 ευρώ/μετοχή η πρόταση Vodafone – Wind

Στο εύρος των 1,70 έως και 1,90 ευρώ ανά μετοχή κυμαίνεται το τίμημα, που προσφέρουν για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών της Forthnet, που δεν έχουν στην κατοχή τους, η Vodafone και η Wind.

Αυτό αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση της εισηγμένης, με την οποία διευκρινίζεται ότι η συγκεκριμένη κίνηση των δύο μετόχων - έχουν το 40% - δε συνιστά δημόσια πρόταση και είναι μη δεσμευτική. Επισημαίνεται ακόμα ότι η πλήρωση συγκεκριμένων όρων και προϋποθέσεων θα μπορούσε να οδηγήσει σε δημόσια πρόταση, που "θα είχε τη στήριξη της εταιρείας".

Σε ό,τι αφορά την - επίσης μη δεσμευτική - πρόταση του ΟΤΕ για την απόκτηση της NOVA, η Forthnet σημειώνει ότι δεν υπάρχει κάποια σημαντική εξέλιξη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση :

Σε συνέχεια του από 16 Ιουλίου 2014 σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, κατόπιν δημοσιευμάτων του ηλεκτρονικού τύπου, υπεβλήθη από τις εταιρείες Vodafone Group Services Ltd (για λογαριασμό συνδεδεμένης με αυτή επιχειρήσεως) και Wind Hellas Τηλεπικοινωνίες Α.Ε., κοινή μη δεσμευτική πρόταση προς το Δ.Σ. της Εταιρείας, η οποία δεν συνιστά δημόσια πρόταση κατά το Ν. 3461/2006, για την πιθανή απόκτηση του συνόλου των μετοχών της Forthnet, οι οποίες δεν ανήκουν στην κυριότητά τους, έναντι ενδεικτικού και τελούμενου υπό αιρέσεις τιμήματος που κυμαίνεται μεταξύ 1,70 και 1,90 ευρώ ανά μετοχή.

Στην ανωτέρω περιλαμβάνονται επίσης οι όροι και προυποθέσεις (διενέργεια οικονομικού και νομικού ελέγχου, αποκλειστικές διαπραγματεύσεις), η πλήρωση των οποίων θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει στην υποβολή δημόσιας πρότασης προς τους μετόχους της Forthnet, σύμφωνα με το Ν. 3461/2006, η οποία θα είχε την στήριξη της Εταιρείας. Η Forthnet θα ενημερώσει προσηκόντως το επενδυτικό κοινό για κάθε σχετική σημαντική εξέλιξη για το ζήτημα αυτό.

Περαιτέρω, η Εταιρεία ενημερώνει ότι δεν υπάρχει κάποια σημαντική εξέλιξη στο ζήτημα της μη δεσμευτικής προσφοράς από την εταιρεία ΟΤΕ Α.Ε. για την απόκτηση της δραστηριότητας της NOVA, σε σχέση με όσα ήδη αναφέρονται στην από 1ης Ιουλίου 2014 ανακοίνωση της Εταιρείας.