Ο ΟΤΕ χτυπά την πόρτα των Αράβων για τη Forthnet

Νέα δεδομένα στην αγορά τηλεπικοινωνιών και στην επιτάχυνση των διαδικασιών περαιτέρω συγκέντρωσης στον κλάδο αναμένεται να δημιουργήσει το διαφαινόμενο ενδιαφέρον του ΟΤΕ να αποκτήσει μερίδιο στη Forthnet. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά το συντονισμό της Vodafone και της Wind για να διεκδικήσουν από κοινού την εταιρεία, ο ισχυρός άνδρας του ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, βρίσκεται σε συζητήσεις με ξένο επενδυτικό ή/και τραπεζικό σχήμα για να διεκδικήσει το ποσοστό των Αράβων στη Forthnet, που σήμερα είναι στο 44%. 
 
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι πριν από περίπου 20 μέρες, είχε πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών, και ο κύριος Τσαμάζ είχε ενημερώσει τους Άραβες για το ενδιαφέρον του και ότι θα επρόκειτο να υποβάλει σχετική πρόταση. 
 
Σε κάθε περίπτωση, μια τέτοια κίνηση - αν τελικά υλοποιηθεί - θα δημιουργήσει έναν ισχυρότατο πόλο στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, αλλά και της συνδρομητικής τηλεόρασης, αποκτώντας τη NOVA. Αυτό, βέβαια, θα προϋποθέτει και την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού. 
 
Επιπλέον, μεγάλο ζητούμενο είναι η στάση των έτερων παικτών, που κατέχουν συνολικά το 40% του μετοχικού κεφαλαίου της Forthnet, δηλαδή της Wind και της Vodafone. 
 
Απαραίτητη προϋπόθεση για να προχωρήσουν όλα αυτά, είναι να υπάρχει και η σύμφωνη γνώμη των Γερμανών της Deutsche Telekom, οι οποίοι - σύμφωνα με πληροφορίες - δεν έχουν ακόμα δώσει το τελικό ΟΚ για να προχωρήσει η προσφορά. 
 
Από την πλευρά του ΟΤΕ, δεν υπάρχει κανένα επίσημο σχόλιο. Τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στην απογευματινή γενική συνέλευση, η οποία - σύμφωνα με πληροφορίες - θα σηματοδοτήσει τις όποιες εξελίξεις. 
 

Ν.Β.Ν.