Πιέζει την Apple για επαναγορά μετοχών ο Καρλ Ίκαν

“Μίλησα με τον Τιμ. Προγραμματίζουμε δείπνο τον Σεπτέμβριο. Ο Τιμ πιστεύει στην επαναγορά και κάνει σε μία τέτοια. Αυτό που θα συζητηθεί είναι η έκτασή της”.

Με αυτό το tweet ο βετεράνος επενδυτής Καρλ Ίκαν έβαλε “φωτιά” στον επιχειρηματικό κόσμο, προαναγγέλλοντας συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Apple, Τιμ Κουκ, τον ερχόμενο μήνα, αναφορικά με τις προθέσεις του διαδόχου του Στιβ Τζομπς αναφορικά με την επαναγορά μετοχών της Apple από την εταιρεία.

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής είχε ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα αποκαλύψει, επίσης μέσω Twitter, πως έχει μεγάλο κεφάλαιο τοποθετημένο στην Apple και είναι διατεθειμένος να πιέσει τον Κουκ για πιο εκτεταμένη επαναγορά μετοχών.

Σύμφωνα με το Bloomberg, πρόσωπο οικείο με τη νοοτροπία του Ίκαν ανέφερε πως ο μεγαλοεπενδυτής εκτιμά ότι η μετοχή της Apple μπορεί να εκτοξευτεί ακόμα και πάνω από τα 625 δολάρια αν προχωρήσει σε επαναγορά μετοχών. Όπως πρόσθεσε η ίδια πηγή, ο Ίκαν θέλει η Apple να δανειστεί 150 δισ. δολάρια με επιτόκιο 3%, ώστε να χρηματοδοτήσει την επαναγορά και να αποφύγει την πληρωμή επιπλέον φόρων.

Σχετικά Tags
Apple