Ευθείες κατηγορίες για μεγαλοκαταθέτες βουλευτές στη Λαϊκή

Τεράστιο πολιτικό ζήτημα προκαλείται στην Κύπρο από όσα φέρεται να δήλωσε ο Πανίκος Δημητριάδης, στην Επιτροπή της Βουλής.

Ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας κ. Δημητριάδης επιτέθηκε κατά των βουλευτών όταν του είπαν ότι δεν δέχονται να πληρώσει όλο το βάρος της κρίσης μόνο η Λαϊκή.

Απαντώντας σε σωρεία ερωτήσεων βουλευτών για το ενδεχόμενο επαναφοράς τους κουρέματος, οι πληροφορίες έφεραν τον κ. Δημητριάδη να σημειώνει ότι το Eurogroup δεν επιθυμεί επαναφορά του κουρέματος αφού περιλαμβάνει ασφαλισμένους καταθέτες.

Με βάση τις ίδιες πηγές, την έντονη αντίδραση των βουλευτών προκάλεσε όταν κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου που αφορά την εξυγίανση της Λαϊκής, ο διοικητής ανέφερε στους βουλευτές να δηλώσουν όσοι κατέχουν καταθέσεις στη Λαϊκή πέραν των 100.000 ευρώ για να ξέρει πους έχει απέναντι του!

Σύμφωνα με το stockwatch έντονες αντιδράσεις εκδηλώθηκαν και από βουλευτές του ΔΗΣΥ γιατί, όπως υποστηρίζουν, ορισμένα νομοσχέδια τα οποία στάλθηκαν στη βουλή έχουν ημερομηνία 15 Ιανουαρίου του 2013, επί διακυβέρνησης Δ. Χριστόφια.