Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ο Ντάισελμπλουμ

Την υποψηφιότητά του για την προεδρία του Eurogroup, στη θέση του απερχόμενου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ανακοίνωσε και επίσημα ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών, Γέρουν Ντάισελμπλουμ, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τις πληροφορίες που μεταδίδονται ανεπίσημα τον τελευταίο μήνα ότι αυτός θα είναι ο διάδοχος του Γιούνκερ.

Μάλιστα, το γερμανικό πρακτορείο DPA, επικαλούμενο δηλώσεις του ίδιου του Γιούνκερ, αναφέρει ότι ο Ντάισελμπλουμ θα παρουσιάσει στις 21 Ιανουαρίου, ημέρα για την οποία είναι προγραμματισμένο το επόμενο Eurogroup, τον “οδικό χάρτη” του για την Ευρωζώνη.

Στη συνέντευξή του στο DPA, ο Γιούνκερ σημειώνει πως ο Ντάισελμπλουμ θα εξηγήσει πώς σκοπεύει να χαράξει την πορεία των επόμενων ετών. “Υπάρχει μία επιθυμία, και αυτή η επιθυμία είναι κατανοητή, να καταθέσει ο επόμενος πρόεδρος του Eurogroup ένα πρόγραμμα. Το ίδιο έκανα κι εγώ τον Ιανουάριο του 2010”, τονίζει.

Ουσιαστικά ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ απαντά στον Γάλλο υπουργό Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί, που σύμφωνα με δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung εξέφρασε ανησυχία για την επιλογή αυτή, επισημαίνοντας ότι ο Ντάισελμπλουμ δεν έχει παρουσιάσει το όραμά του για τις οικονομικές πολιτικές που υποστηρίζει και τονίζοντας ότι δε θα έπρεπε να ληφθεί η σχετική απόφαση πριν από τον Φεβρουάρι