Θετικός για την προεδρία του Eurogroup ο Ντάισελμπλουμ

Σοβαρά θα σκεφτόταν το ενδεχόμενο να αναλάβει την προεδρία του Eurogroup, αν αυτή του προτεινόταν, ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, Γέρουν Ντάισελμπλουμ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ANP.

Πριν την έναρξη της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου στη Χάγη, ο Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι, αν αναλάβει την προεδρία του Eurogroup, θα διατηρήσει και τη θέση του στην ολλανδική κυβέρνηση, θεωρώντας ότι "είναι μια επιπρόσθετη δουλειά, που μπορεί να την κάνει ένας υπουργός Οικονομικών".

Ο νυν επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, πάντως, είχε επισημάνει παλιότερα τα προβλήματα, που αντιμετώπιζε, ενώ προσπαθούσε να συνδυάσει "τη δουλειά του στο Λουξεμβούργο και το επίπονο έργο του στο Γιούρογκρουπ" και τα έχει επικαλεστεί ως τη βασική αιτία, που τον οδήγησε στην απόφαση να αποχωρήσει από την προεδρία.

Ο Ντάισελμπλουμ θεωρείται από πολλούς ως ο επικρατέστερος για τη διαδοχή του Γιούνκερ, καθώς προέρχεται από χώρα εκτός της Γαλλίας και της Γερμανίας, και άρα θα γινόταν πιο εύκολα αποδεκτός και από τις δύο πλευρές, ενώ επιπροσθέτως προέρχεται από χώρα, της οποίας το αξιόχρεο αξιολογείται με ΑΑΑ, γεγονός που προσμετράται θετικά.