Financial Times: Η Apple έβαλε… στο μάτι τη McLaren!

Ο τεχνολογικός κολοσσός φαίνεται αποφασισμένος να μεταμορφώσει ριζικά την αγορά αυτοκινήτων

Σε συζητήσεις για μία ενδεχόμενη εξαγορά της αυτοκινητοβιομηχανίας McLaren, γνωστής για τα... εξωπραγματικά supercars που κατασκευάζει και τα αγωνιστικά της αυτοκίνητα που συμμετέχουν στη Formula 1, βρίσκεται η Apple, σύμφωνα με τους Financial Times.

Σύμφωνα με την οικονομική εφημερίδα, που επικαλείται πηγές με γνώση των συνομιλιών, η Apple εργάζεται τα τελευταία δύο χρόνια πάνω σε ένα “έξυπνο” ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα κινείται χωρίς παρέμβαση του οδηγού, και ενδιαφέρεται για εξαγορά ή στρατηγική επένδυση στη McLaren. Οι συζητήσεις, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετούς μήνες, ενώ η αποτίμηση της αυτοκινητοβιομηχανίας εκτιμάται στο 1 με 1,5 δισεκατομμύριο λίρες, αν και δεν είναι σαφές αν θα επιτευχθεί μία συμφωνία.

Πρόκειται για μία σαφή ένδειξη ότι η Apple έχει μεγάλες φιλοδοξίες για την εμπλοκή της στον χώρο του αυτοκινήτου, επιδιώκοντας να μεταμορφώσει ριζικά την αγορά, την ώρα που και η Google πραγματοποιεί εδώ και χρόνια δοκιμές με “έξυπνα” αυτοκίνητα, προετοιμάζοντας το έδαφος για μία πραγματική “τιτανομαχία”...