Kronen Zeitung: “Οι Έλληνες θα μας στοιχίσουν ακόμα πιο ακριβά”

Τη σκληρή της στάση απέναντι στην Ελλάδα εξακολουθεί να τηρεί η αυστριακή εφημερίδα Kronen Zeitung, που στο σημερινό της πρωτοσέλιδο αναφέρει ότι “οι Έλληνες θα μας στοιχίσουν ακόμα πιο ακριβά”, ενώ το αντίστοιχο άρθρο της εφημερίδας τιτλοφορείται “και όμως, πρέπει να ματώσουμε για τους Έλληνες”.

Στο ρεπορτάζ του Κουρτ Ζάινιτς, επικεφαλής του διπλωματικού ρεπορτάζ της εφημερίδας, τονίζεται ότι ενδεχόμενο κούρεμα του ελληνικού χρέους θα κόστιζε 300 ευρώ σε κάθε Αυστριακό φορολογούμενο, ενώ επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με τον αρθρογράφο, το κούρεμα θα έρθει, αλλά αναβάλλεται για μετά τις εκλογές του 2013 σε Αυστρία και Γερμανία.

“Η Ελλάδα θα σωθεί με “λογιστικά κόλπα” και με απαλλαγή από την υποχρέωση να καταβάλει τόκους για τα δάνεια που έχει λάβει”, σχολιάζει ο Ζάινιτς.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω εφημερίδα αριθμεί κατά μέσο όρο 2,94 εκατομμύρια αναγνώστες, που αντιστοιχεί στο 41,9% της “πίτας”, και είναι η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Αυστρίας, ενώ οι Έλληνες που ζουν στη χώρα την κατηγορούν για “λανθάνοντα ρατσισμό”, λόγω των συχνών αρνητικών δημοσιευμάτων της για την Ελλάδα.