Γιούνκερ: Απόδειξη θάρρους η ψήφιση των μέτρων

“Πολύ εντυπωσιακά” αποκάλεσε τα μέτρα που ψήφισε το ελληνικό κοινοβούλιο ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, χαρακτηρίζοντας μάλιστα “απόδειξη θάρρους” την ψήφισή τους.

“Τα μέτρα είναι πολύ εντυπωσιακά και συμμορφώνονται προς αυτά που περιμέναμε”, είπε ακόμα ο κ. Γιούνκερ, και πρόσθεσε: “Η Ελλάδα δουλεύει για να εκπληρώσει τα καθήκοντά της και είμαι απόλυτα βέβαιος πως οι άλλες 16 κυβερνήσεις της ευρωζώνης σε αντάλλαγμα θα εκπληρώσουν άμεσα τις δεσμεύσεις τους προς την Ελλάδα”.

Δεν παρέλειψε ακόμα να εκφράσει τη δυσφορία του για την καθυστέρηση της έκθεσης της Τρόικας, ενώ δεσμεύθηκε για άμεση δράση όταν όλα τα στοιχεία θα είναι διαθέσιμα.

Τη δήλωση του κ. Γιούνκερ επικαλέστηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, για να δείξει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να μην εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους οι Ευρωπαίοι εταίροι, ενώ εξαπέλυσε και επίθεση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα για τις σημερινές δηλώσεις του στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit, και ειδικά για αυτές σχετικά με τις αποκρατικοποιήσεις.