Ζευγάρι αγόρασε… δρόμο έναντι 90.000$ και μηνύει τη πόλη του Σαν Φρανσίσκο

Ζευγάρι αγόρασε… δρόμο έναντι 90.000$ και μηνύει τη πόλη του Σαν Φρανσίσκο

Είχαν σχέδια για χρέωση των σημείων στάθμευσης στους κατοίκους

Το 2017, ένα ζευγάρι από το Bay Area στο Σαν Φρανσίσκο σόκαρε τους κατοίκους μιας εύπορης γειτονιάς όταν οι τελευταίοι ανακάλυψαν ότι το δίδυμο αγόρασε ένα δρόμο (αδιέξοδο) έναντι 90.000 δολαρίων, χωρίς να γνωρίζουν το παραμικρό.

Οι ιδιοκτήτες των σπιτιών έστειλαν στα δικαστήρια τους αγοραστές, την Tina Lam και τον Michael Cheng τον περασμένο Νοέμβριο πριν από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβούλιο. Οι τοπικές αρχές ψήφισαν 7-4 για να αντιστρέψουν την πώληση.

Τώρα, το ζευγάρι μηνύει την πόλη για να κερδίσει το δρόμο τους πίσω, όπως σημειώνει η San Francisco Chronicle.

Η Lam, μια μηχανικός της Silicon Valley, και ο σύζυγός της Cheng, επενδυτής σε ακίνητα, έχουν μάλιστα ξεκινήσει μια σελίδα GoFundMe για να χρηματοδοτήσουν τη νομική τους δράση-Έθεσαν στόχο τα 50.000 δολάρια.

Η ιστορία συνέβη στην Presidio Terrace, μια ιδιωτική περιοχή αποτελούμενη από 35 επαύλεις. Όταν η είδηση εξαπλώθηκε ότι οι κάτοικοι έχασαν την κυριότητα των πεζοδρομίων, του εξωραϊσμού και των σημείων στάθμευσης έξω από τα σπίτια τους - χωρίς τη γνώση τους - κάποιοι πανηγύρισαν για την τιμωρία των υπερ-πλούσιων του Σαν Φρανσίσκο.

Το 2015, η πόλη έβαλε το αγροτεμάχιο προς πώληση σε online δημοπρασία, αφού η ένωση Presidio Terrace Owners Association απέτυχε να πληρώσει φόρους στο δρόμο για περισσότερο από μια δεκαετία.

Η Lam και ο Cheng, που ζουν στο Σαν Χοσέ, κέρδισαν τη δημοπρασία καταβάλλοντας λίγο πάνω από τα τα 90.000 δολάρια, με σχέδια να χρεώνουν τα σημεία στάθμευσης του δρόμου. Πριν από την ακρόαση στο συμβούλιο εποπτών, το ζευγάρι προσφέρθηκε να το πουλήσει πίσω στους κατοίκους για περίπου 1 εκατομμύριο δολάρια, δήλωσε ο επόπτης Mark Farrell κατά την επ 'ακροατηρίου συζήτηση.

Οι δικηγόροι του ζευγαριού, ισχυρίστηκαν ότι το συμβούλιο ξεπέρασε την εξουσία του για να ακυρώσει την πώληση ακινήτων ύψους 90.100 δολαρίων το Νοέμβριο, δίνοντας τον ιδιωτικό δρόμο πίσω στους ιδιοκτήτες σπιτιών που δεν είχαν καταβάλει σε φόρο 994 δολάρια.

Οι ιδιοκτήτες ισχυρίστηκαν ότι οι λογαριασμοί φόρων αποστέλλονταν στη διεύθυνση ενός λογιστή που είχε συνταξιοδοτηθεί τη δεκαετία του 1980.