Αύριο η μικρή, τον Δεκέμβριο η μεγάλη λοταρία αποδείξεων

Αύριο η μικρή, τον Δεκέμβριο η μεγάλη λοταρία αποδείξεων

Ποιους περιμένουν δώρα από τη φορολοταρία – Πώς θα μάθετε αν κερδίσατε

Αύριο, τελευταία ημέρα του Νοεμβρίου θα γίνει η πρώτη λοταρία αποδείξεων από το υπουργείο Οικονομικών, με βάση τις αποδείξεις δαπανών που έχουν κάνει οι φορολογούμενοι μέσω καρτών ή άλλων μορφών ηλεκτρονικών συναλλαγών. Η κλήρωση επιβραβεύει τους… συνεπείς του πλαστικού χρήματος.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών:

«Τo Υπουργείο Οικονομικών και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.) ανακοινώνουν ότι η πρώτη κλήρωση του προγράμματος Δημοσίων Κληρώσεων θα διεξαχθεί αύριο, Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017.

Γνωστοποιείται ότι πριν από τη διενέργεια της κλήρωσης θα αναρτηθούν σε εφαρμογή στο διαδικτυακό τόπο της Α.Α.Δ.Ε. (www.aade.gr) το πλήθος των λαχνών που αντιστοιχούν σε κάθε φορολογούμενο. Η πρόσβαση επιτυγχάνεται με τους κωδικούς που διαθέτουν οι χρήστες για όλες τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Α.Α.Δ.Ε.

Στην πρώτη αυτή κλήρωση συμπεριλαμβάνονται οι συναλλαγές του μηνός Οκτωβρίου που έχουν πραγματοποιηθεί με κάρτες πληρωμών και επιπλέον οι συναλλαγές του ιδίου μηνός (μεταφορές πίστωσης/άμεσες χρεώσεις) προς επαγγελματικούς λογαριασμούς που έχουν δηλωθεί στο Μητρώο της Α.Α.Δ.Ε. έως τις 23 Νοεμβρίου 2017.

Σημειώνεται ότι οι συναλλαγές του μηνός Οκτωβρίου που δεν έχουν ληφθεί υπόψη για οποιοδήποτε λόγο (π.χ επαγγελματικοί λογαριασμοί μη δηλωμένοι στο μητρώο της Α.Α.Δ.Ε., μη αποστολή στοιχείων συναλλαγών στην Α.Α.Δ.Ε. κτλ.) δεν χάνονται σε καμία περίπτωση, καθώς διασφαλίζεται, με κάθε εύκαιρο μέσο και τρόπο, ότι θα συμπεριληφθούν στις προσεχείς κληρώσεις.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι σε κάθε κλήρωση αναδεικνύονται χίλιοι (1.000) νικητές, που κερδίζουν από 1.000 ευρώ. Τα χρηματικά αυτά έπαθλα είναι ακατάσχετα, αφορολόγητα, δεν αποτελούν εισόδημα και δεν υπόκεινται σε καμιά κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου».

Έρχεται και η μεγάλη λοταρία

Η αυριανή είναι όμως μόνον η μικρή λοταρία ενώ άλλη μια, μεγάλη λοταρία θα γίνει το Δεκέμβριο, συμπίπτοντας και με την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.

Κατά τη μεγάλη λοταρία του Δεκεμβρίου θα διανεμηθεί στους τυχερούς πολύ υψηλότερο ποσό αφού συνολικά για όλο το έτος είχε προβλεφθεί ποσό ύψους 12.000.000 ευρώ για το σκοπό αυτόν. Στην κλήρωση του Δεκεμβρίου θα ληφθούν υπόψη οι αποδείξεις δαπανών των φορολογούμενων έως και τον μήνα Σεπτέμβριο (δείτε εδώ αναλυτικά ποιες δαπάνες μετράνε στην κληρωτίδα της λοταρίας αποδείξεων).

Πώς θα μάθετε αν κερδίσατε στη λοταρία

Οι 1.000 φορολογούμενοι που θα κερδίζουν κάθε μήνα θα ειδοποιούνται στο λογαριασμό τους στο TAXISnet, με προσωποποιημένο μήνυμα.

Οι φορολογούμενοι ενημερώνονται πριν την κλήρωση για τους λαχνούς που έχουν συγκεντρώσει (πλήθος και αριθμοσειρά) μέσω διαθέσιμης εφαρμογής για πιστοποιημένους χρήστες στο περιβάλλον TAXISnet στο δικτυακό τόπο της Α.Α.Δ.Ε.

Τα 1.000 ευρώ θα πιστώνονται στον τραπεζικό λογαριασμό που έχει δηλώσει ο ενδιαφερόμενος για το σκοπό αυτό στο TAXISnet. Να σημειωθεί ότι ο νικητής πρέπει να εμφανίζεται ως πρώτος δικαιούχος στο λογαριασμό.

Πόση διορία έχει κάθε νικητής να παραλάβει τα 1.000 ευρώ

Στους φορολογούμενους που κληρώνονται και δεν έχουν δηλώσει τραπεζικό λογαριασμό, θα δίνεται προθεσμία τριών (3) μηνών από την αποστολή του μηνύματος, προκειμένου να δηλώσουν τον τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο επιθυμούν να πιστωθεί το χρηματικό έπαθλο, στην εφαρμογή προσωποποιημένης πληροφόρησης του TAXISnet.

Η πίστωση του ποσού που αντιστοιχεί στο χρηματικό έπαθλο θα γίνεται ατόκως, μετά τη δήλωση του τραπεζικού λογαριασμού.

Τι θα γίνει αν κάποιος νικητής δεν πάρει τα χρήματα

Σε περίπτωση που δεν δηλωθεί τραπεζικός λογαριασμός εντός της ως άνω προθεσμίας, το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στο έπαθλο καταβάλλεται στον 1ο, 2ο κ.ο.κ. δικαιούχο, κάτοχο του 1ου, 2ου κ.ο.κ. αναπληρωματικού λαχνού της συγκεκριμένης κλήρωσης.

Σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο ένα χρηματικό έπαθλο δεν αποδοθεί σε κανέναν από τους δικαιούχους συμπεριλαμβανομένων και των αναπληρωματικών, το μη καταβαλλόμενο ποσό παραμένει ως αδιάθετο στο λογαριασμό του Δημοσίου 200 «Ελληνικό Δημόσιο - Συγκέντρωση Εισπράξεων - Πληρωμών».

Τονίζεται ότι τα έπαθλα είναι σε κάθε περίπτωση προσωπικά, το δικαίωμα λήψης τους δεν μεταβιβάζεται και δεν κληρονομείται και, σε περίπτωση που πρόκειται για έπαθλα σε είδος, αυτά δεν ανταλλάσσονται με άλλα είδη ή χρήματα.

Λοταρία αποδείξεων και επαγγελματικός λογαριασμός

Να δηλώσουν τον επαγγελματικό λογαριασμό ή τους επαγγελματικούς λογαριασμούς τους, εφόσον διαθέτουν περισσότερους από έναν, καλεί η ΑΑΔΕ τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις, ώστε να μπορούν να μπουν στις επερχόμενες κληρώσεις της λοταρίας αποδείξεων.

Οι συναλλαγές μέσω επαγγελματικών λογαριασμών θα συμπεριλαμβάνονται στο φορολοταρία. Τονίζεται μάλιστα πως είναι απαραίτητη η δήλωση λογαριασμού προκειμένου να είναι έγκυρη η συμμετοχή στις κληρώσεις.