Ποιοι φορολογούμενοι θα ωφεληθούν από το κοινωνικό μέρισμα των 1,4 δισ.

Ποιοι φορολογούμενοι θα ωφεληθούν από το κοινωνικό μέρισμα των 1,4 δισ.

Στους άνεργους, τους νέους και τους χαμηλοσυνταξιούχους κυρίως το μέρισμα

Οι άνεργοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι νέοι είναι οι φορολογούμενοι που θα ωφεληθούν κυρίως από τα 1,4 δισ. ευρώ που θα δοθούν ως κοινωνικό μέρισμα.

Όπως αναφέρει στη σελίδα του στο Twitter ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, το μέρισμα από τη δημοσιονομική υπεραπόδοση θα είναι για φέτος ύψους 1,4 δισεκατομμυρίων ευρώ, υπερδιπλάσιο δηλαδή, σε σχέση με πέρυσι.

«Tο μέρισμα από τη δημοσιονομική υπεραπόδοση θα είναι για φέτος ύψους 1,4 δισ. ευρώ και θα διανεμηθεί δίκαια, στους πολίτες που το έχουν περισσότερο ανάγκη. Με προτεραιότητα στους άνεργους, τους νέους, τους χαμηλοσυνταξιούχους», αναφέρει στην ανάρτησή του στο Twitter, ο πρωθυπουργός.

Πώς θα μοιραστούν τα 1,4 δισ. ευρώ

-Τα 720 εκατομμύρια θα διανεμηθούν με τη μορφή έκτακτης ενίσχυσης, η οποία θα είναι αφορολόγητη και ακατάσχετη προς περίπου 3,4 εκατομμύρια συμπολίτες μας.

-315 εκατομμύρια θα δοθούν για την επιστροφή της παράνομης παρακράτησης των εισφορών υγείας των συνταξιούχων.

-360 εκατομμύρια στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, ώστε να καλυφθεί το κόστος των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ωφέλειας, που συμπεριλαμβάνονται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. «Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζουμε ότι δε θα υπάρξει καμία αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ για τους καταναλωτές το επόμενο έτος, ενώ ταυτόχρονα θα ανοίξει ο δρόμος για περαιτέρω σημαντικές μειώσεις στο ρεύμα για τους πάνω από 300.000 δικαιούχους του κοινωνικού τιμολογίου της ΔΕΗ», σημειώνεται ειδικότερα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...