Αίτηση κοινωνικού μερίσματος και οδηγίες για το koinonikomerisma.gr

Αίτηση κοινωνικού μερίσματος και οδηγίες για το koinonikomerisma.gr

Βήμα - βήμα η διαδικασία και τα δικαιολογητικά

Λειτουργική και ουσιαστικά έτοιμη είναι η πλατφόρμα που θα δεχθεί τις αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα. Πρόκειται για το www.koinonikomerisma.gr το οποίο θα ανοίξει μέσα στις αμέσως επόμενες μέρες.

Ο φοροτεχνικός Γιώργος Χριστόπουλος εξήγησε μιλώντας στην ΕΡΤ την ηλεκτρονική πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα και ανέλυσε τα θέματα που ενδεχομένως θα προκύψουν κατά τη σύνταξη της αίτησης για να πάρετε το κοινωνικό μέρισμα.

Ο δικαιούχος θα χρησιμοποιήσει τους κωδικούς του Taxisnet για εισαγωγή στην πλατφόρμα. Θα του ζητείται να επιβεβαιώσει το ΑΜΚΑ του, ένα κινητό τηλέφωνο και ένα mail.

Στη συνέχεια εμφανίζεται μια φόρμα όπου αναφέρει το φορολογητέο εισόδημα και τα στοιχεία που αποτελούν κριτήριο χορήγησης, όπως και τα μέλη του νοικοκυριού.

Μετά ζητείται ο ΙΒΑΝ του τραπεζικού του λογαριασμού. Τέλος ζητείται η συγκατάθεση των φιλοξενούμενων προσώπων, τα οποία θα πρέπει να μπουν με τους δικούς τους κωδικούς και να δώσουν τη συγκατάθεσή τους.

Πότε ανοίγει το www.koinonikomerisma.gr

Μέχρι τις 30 Νοεμβρίου το αργότερο θα ανοίξει στο Taxisnet η εφαρμογή όπου θα γίνονται οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα. Όπως ενημέρωσε η αρμόδια υπουργός, Αναπληρώτρια Υπ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, μιλώντας στην ΕΡΤ, η χορήγηση θα γίνει με κριτήριο το φορολογητέο εισόδημα. Πριν όμως θα υπάρξει ειδική μέριμνα για τους ανέργους, με σημαντικές αλλαγές στα κριτήρια για τη χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος.

Τρεις στους δέκα νόμιμους κατοίκους της ελληνικής επικράτειας θα λάβουν κοινωνικό μέρισμα όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχουν εγγραφεί στον κοινωνικό προϋπολογισμό. Οι δικαιούχοι είναι 1.459.834 νοικοκυριά ( 3.472.734 άτομα) ενώ το ανώτατο εισοδηματικό όριο ορίστηκε στα 27.000 ευρώ.

1
σχόλιο
  1. avatar giorgos grivas

    makari na vioiuyuh o ftoxos kosmos giati pinai poly

Παρακαλούμε περιμένετε ...