Από Δευτέρα 20 Νοεμβρίου κλειστές οι μπάρες στα μέσα μεταφοράς

Από Δευτέρα 20 Νοεμβρίου κλειστές οι μπάρες στα μέσα μεταφοράς

Διευκρινίσεις σχετικά για τη λειτουργία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και τις προσωποποιημένες κάρτες

Από την ερχόμενη Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου, όσοι δεν έχουν ηλεκτρονικό εισιτήριο (προσωποποιημένες κάρτες, ανώνυμες κάρτες, ή πολλαπλά εισιτήρια) για τα μέσα μαζικής μεταφοράς πιθανόν θα βρουν κλειστές τις μπάρες κλειστές και δεν θα μπορούν να επιβιβαστούν στα ΜΜΜ.

Από τις 20 Νοεμβρίου και για διάστημα ενός μήνα (δηλαδή μέχρι και τις 20 Δεκεμβρίου) θα κλείσουν οι μπάρες σε όλους τους σταθμούς και θα ανοίγουν μόνον εφόσον ο επιβάτης «χτυπά» το ηλεκτρονικό εισιτήριο ή την κάρτα του.

Στους σταθμούς που θα κλείνουν οι πύλες, θα υπάρχει υπεύθυνος για την εξυπηρέτηση προσώπων που δεν έχουν λάβει ακόμα προσωποποιημένη κάρτα (π.χ. άνεργοι, ΑΜΕΑ, άλλοι δικαιούχοι).

Από τη Δευτέρα, 20/11/2017, θα κλείσουν και οι πύλες του ΑΣΣΚ Αεροδρομίου Αθηνών.

Οι λεπτομέρειες που πρέπει να γνωρίζετε για το ηλεκτρονικό σας εισιτήριο

-Σε περίπτωση απώλειας, κλοπής ή δυσλειτουργίας της προσωποποιημένης κάρτας, ο κάτοχός της μπορεί να τη δηλώνει, το συντομότερο δυνατόν, σε ένα από τα Σημεία Έκδοσης Προσωποποιημένης ATH.ENA Card, ζητώντας την αντικατάστασή της, με την υπολειπόμενη αξία.

-Ο υπολειπόμενος χρόνος ισχύος του ενιαίου εισιτηρίου των 90 λεπτών φαίνεται, τόσο στα επικυρωτικά μηχανήματα, όσα και στα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων.

-Υφίστανται συγκεκριμένες διαδικασίες αντικατάστασης κάθε τύπου ηλεκτρονικού εισιτηρίου, ανάλογα με την εκάστοτε περίπτωση:

Τι να κάνετε αν σας έχουν απομείνει χάρτινα εισιτήρια

Οι κάτοχοι χάρτινων εισιτηρίων μπορούν:

α. Εάν έχουν έως 10 εισιτήρια να προσέρχονται στα εκδοτήρια της ΣΤΑΣΥ ΑΕ στον σταθμό της Ομόνοια ή στα Κεντρικά Γραφεία της ΟΣΥ ΑΕ (Παρνασσού 6, Άγιος Ιωάννης Ρέντης) για να τα ανταλλάξουν με ισοδύναμα προϊόντα ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

β. Οι κάτοχοι περισσότερων των 10 εισιτηρίων θα προσέρχονται από 20/11/2017 στα Κεντρικά Γραφεία του ΟΑΣΑ (Μετσόβου 15, Αθήνα) προκειμένου να τα ανταλλάξουν με ισοδύναμα προϊόντα ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Πού πωλούνται ηλεκτρονικά εισιτήρια

Δημιουργείται δίκτυο πώλησης σε περίπτερα και άλλα σημεία. Από τα περίπτερα στα οποία εστάλησαν επιστολές συνεργασίας (900 επιστολές από Ιούνιο 2017 έως Σεπτέμβριο 2017) ανταποκρίθηκαν 200 περίπτερα, στα οποία δόθηκαν POS του ΟΑΣΑ. Το δίκτυο επεκτείνεται και θα φτάσει στα 600 σημεία.

Ποιους συμφέρει οικονομικά η προσωποποιημένη κάρτα στα ΜΜΜ

Οι δικαιούχοι μειωμένου εισιτηρίου, δηλαδή οι φοιτητές, οι νέοι έως 18 ετών, οι πολύτεκνοι, τα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών κλπ συμφέρει να προχωρήσουν στην έκδοση της προσωποποιημένης κάρτας για απεριόριστες διαδρομές με το νέο, ηλεκτρονικό εισιτήριο στα μέσα μαζικής μεταφοράς (ΜΜΜ), όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΣΑ και προτρέπει τους δικαιούχους να την εκδώσουν.

Η έκδοση της κάρτας γίνεται άπαξ και στη συνέχεια οι κάτοχοι έχουν τη δυνατότητα αγοράς των μειωμένων κομίστρων, είτε από τα «Αυτόματα Μηχανήματα Επαναφόρτισης Καρτών», είτε από το διαδίκτυο στην ιστοσελίδα athenacard.

Πόσο θα κοστίζουν τα εισιτήρια – Τι εκπτώσεις θα υπάρχουν