Ποιους συμφέρει οικονομικά η προσωποποιημένη κάρτα στα ΜΜΜ

Ποιους συμφέρει οικονομικά η προσωποποιημένη κάρτα στα ΜΜΜ

Ο ΟΑΣΑ προτρέπει τους δικαιούχους μειωμένου εισιτηρίου να εκδώσουν κάρτες για χαμηλότερες χρεώσεις

Οι δικαιούχοι μειωμένου εισιτηρίου, δηλαδή οι φοιτητές, οι νέοι έως 18 ετών, οι πολύτεκνοι, τα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών κλπ συμφέρει να προχωρήσουν στην έκδοση της προσωποποιημένης κάρτας για απεριόριστες διαδρομές με το νέο, ηλεκτρονικό εισιτήριο στα μέσα μαζικής μεταφοράς (ΜΜΜ), όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΣΑ και προτρέπει τους δικαιούχους να την εκδώσουν.

Η έκδοση της κάρτας γίνεται άπαξ και στη συνέχεια οι κάτοχοι έχουν τη δυνατότητα αγοράς των μειωμένων κομίστρων, είτε από τα «Αυτόματα Μηχανήματα Επαναφόρτισης Καρτών», είτε από το διαδίκτυο στην ιστοσελίδα athenacard.

Από χθες, Πέμπτη, οι μετακινήσεις στις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας πραγματοποιούνται, πλέον, αποκλειστικά με ηλεκτρονικά εισιτήρια (ΑΤΗ.ΕΝΑ Τicket) και ηλεκτρονικές κάρτες (ATH.ENA Card).

Τόσο τα εισιτήρια, όσο και οι κάρτες είναι επαναφορτιζόμενα, γι΄ αυτό ο ΟΑΣΑ συμβουλεύει τους επιβάτες να μην τα πετούν, αλλά να τα επαναφορτίζουν και επαναχρησιμοποιούν.

Από τη Δευτέρα, 20/11/2017, θα αρχίσει σταδιακά το κλείσιμο των πυλών του δικτύου και συνεπώς οι επιβάτες, τόσο κατά την είσοδο, όσο και κατά την έξοδο, ενδέχεται να συναντούν κλειστές πύλες.

Το κλείσιμο των πυλών θα γίνεται σε σταθμούς που πληρούνται όλες οι αναγκαίες προϋποθέσεις.