Από αύριο τέλος το χάρτινο, μόνο με ηλεκτρονικό εισιτήριο στα ΜΜΜ

Από αύριο τέλος το χάρτινο, μόνο με ηλεκτρονικό εισιτήριο στα ΜΜΜ

Ποιες κατηγορίες εκπτωτικών εισιτηρίων θα υπάρχουν – Και με POS η αγορά

Από αύριο Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου, κανένας επιβάτης δεν θα μπορεί να χρησιμοποιεί τα μέσα μεταφοράς με το χάρτινο εισιτήριο. Υποχρεωτική είναι πλέον η χρήση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και των καρτών (προσωποποιημένες κάρτες και ανώνυμες κάρτες).

Οι κάτοχοι ηλεκτρονικών εισιτηρίων και καρτών επικυρώνουν τα εισιτήριά τους και στο δίκτυο του Προαστιακού.

Ποιες κατηγορίες εκπτωτικών εισιτηρίων υπάρχουν με το ηλεκτρονικό εισιτήριο

Νέα εκπτωτική πολιτική για τα εισιτήρια τίθεται σε εφαρμογή με το νέο σύστημα κομίστρου:

  1. Στα 10+1 εισιτήρια μειώνεται η τιμή κατά 0,50 ευρώ, άρα η τιμή ανά εισιτήριο διαμορφώνεται στα 1,23 ευρώ,
  2. Στο 5πλό εισιτήριο μειώνεται η τιμή κατά 0,50 ευρώ, αρά η τιμή ανά εισιτήριο διαμορφώνεται στα 1,3 ευρώ και
  3. Εισάγεται νέο 2πλό εισιτήριο (μετ' επιστροφής), με τιμή 2,7 ευρώ (τιμή ανά εισιτήριο 1,35 ευρώ).

Διευρύνεται το δίκτυο των πωλήσεων εισιτηρίων

Σε ό,τι αφορά το δίκτυο πωλήσεων, κάνει γνωστό πως δημιουργείται δίκτυο πώλησης σε περίπτερα και άλλα σημεία. Από τα περίπτερα στα οποία εστάλησαν επιστολές συνεργασίας (900 επιστολές από Ιούνιο 2017 έως Σεπτέμβριο 2017) ανταποκρίθηκαν 200 περίπτερα, στα οποία δόθηκαν POS του ΟΑΣΑ και το δίκτυο επεκτείνεται και θα φτάσει στα 600 σημεία, αναφέρει ο ΟΑΣΑ.

Τι μπορείτε να κάνετε αν έχετε χάρτινα εισιτήρια

Οι κάτοχοι χάρτινων εισιτηρίων ότι μπορούν εάν έχουν έως 10 εισιτήρια μπορούν να προσέρχονται στα εκδοτήρια της ΣΤΑΣΥ στον σταθμό της Ομόνοια ή στα κεντρικά γραφεία της ΟΣΥ, για να τα ανταλλάξουν με ισοδύναμα προϊόντα ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Όσον αφορά τους κάτοχους περισσότερων των 10 εισιτηρίων τους καλεί να προσέρχονται από 20/11/2017 στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΣΑ προκειμένου να τα ανταλλάξουν με ισοδύναμα προϊόντα ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Σε ό,τι αφορά τους κάτοχους ετησίων, εξαμηνιαίων, τριμηνιαίων καρτών, καθώς και ομάδων δικαιούχων όπως άνεργοι, ο ΟΑΣΑ αναφέρει πως μετακινούνται με επίδειξη των αντιστοίχων εγγράφων στους υπευθύνους της γραμμής των πυλών εκάστου σταθμού. Σε όλες τις πύλες (ανοιχτές ή κλειστές) θα παρευρίσκονται αρμόδιοι υπάλληλοι της ΣΤΑΣΥ που θα ελέγχουν και θα ενημερώνουν το κοινό. Στους σταθμούς με κλειστές πύλες θα υπάρχει μια τουλάχιστον ανοιχτή πύλη (ΑΜΕΑ), που θα επιδεικνύονται τα αντίστοιχα έγγραφα των δικαιούχων.