Κλείνουν οι μπάρες στα μέσα μεταφοράς – Τέλος το χάρτινο εισιτήριο

Κλείνουν οι μπάρες στα μέσα μεταφοράς – Τέλος το χάρτινο εισιτήριο

Τι θα ισχύει στις μεταφορές με το ηλεκτρονικό εισιτήριο

έλος εποχής για το γνωστό χάρτινο εισιτήριο στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Από αύριο οι επιβάτες θα μπορούν να κινούνται μόνο με ηλεκτρονικό εισιτήριο (και κάρτες) στο δίκτυο του ΟΑΣΑ, από τις 16 Νοεμβρίου. Από την Πέμπτη, λοιπόν, οι επιβάτες θα χρειάζονται προσωποποιημένες κάρτες, ανώνυμες κάρτες, ή πολλαπλά εισιτήρια για τα ΜΜΜ.

Επίσης, από την ερχόμενη Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου, όσοι δεν έχουν ηλεκτρονικό εισιτήριο πιθανόν θα βρουν κλειστές τις μπάρες αφού αρχίζει το κλείσιμο σε διάφορους σταθμούς. Μέχρι και τις 20 Δεκεμβρίου θα κλείσουν οι μπάρες σε όλους τους σταθμούς. Ο ΟΑΣΑ ενημερώνει ότι από τη Δευτέρα, θα αρχίσει σταδιακά το κλείσιμο των πυλών του δικτύου και συνεπώς οι επιβάτες, τόσο κατά την είσοδο, όσο και κατά την έξοδο μπορεί να συναντήσουν κλειστές πύλες. Παράλληλα, στους σταθμούς που θα κλείνουν οι πύλες, θα υπάρχει υπεύθυνος για την εξυπηρέτηση προσώπων που δεν έχουν λάβει ακόμα προσωποποιημένη κάρτα (π.χ. άνεργοι, ΑΜΕΑ, άλλοι δικαιούχοι). Το κλείσιμο των πυλών θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 20.12.2017.
Από 20/11/2017 θα κλείσουν και οι πύλες του ΑΣΣΚ Αεροδρομίου Αθηνών. Παράλληλα, θα υπάρχει επιτόπια εξυπηρέτηση των επιβατών.

Πόσο θα κοστίζουν τα εισιτήρια – Τι εκπτώσεις θα υπάρχουν

Τι να κάνετε αν σας έχουν απομείνει χάρτινα εισιτήρια

Οι κάτοχοι χάρτινων εισιτηρίων μπορούν:
α. Εάν έχουν έως 10 εισιτήρια να προσέρχονται στα εκδοτήρια της ΣΤΑΣΥ ΑΕ στον σταθμό της Ομόνοια ή στα Κεντρικά Γραφεία της ΟΣΥ ΑΕ (Παρνασσού 6, Άγιος Ιωάννης Ρέντης) για να τα ανταλλάξουν με ισοδύναμα προϊόντα ηλεκτρονικού εισιτηρίου.
β. Οι κάτοχοι περισσότερων των 10 εισιτηρίων θα προσέρχονται από 20/11/2017 στα Κεντρικά Γραφεία του ΟΑΣΑ (Μετσόβου 15, Αθήνα) προκειμένου να τα ανταλλάξουν με ισοδύναμα προϊόντα ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Πού πωλούνται ηλεκτρονικά εισιτήρια

Δημιουργείται δίκτυο πώλησης σε περίπτερα και άλλα σημεία. Από τα περίπτερα στα οποία εστάλησαν επιστολές συνεργασίας (900 επιστολές από Ιούνιο 2017 έως Σεπτέμβριο 2017) ανταποκρίθηκαν 200 περίπτερα, στα οποία δόθηκαν POS του ΟΑΣΑ. Το δίκτυο επεκτείνεται και θα φτάσει στα 600 σημεία.

Παρακαλούμε περιμένετε ...