Ξεπέρασε τις προβλέψεις με αύξηση κερδών και εσόδων η Apple

Ξεπέρασε τις προβλέψεις με αύξηση κερδών και εσόδων η Apple

Η μετοχή της εταιρείας ωθεί σε άνοδο τις Ασιατικές αγορές

Αύξηση κερδών και εσόδων ανακοίνωσε η Apple για το γ΄ τρίμηνο χρήσης. Η εταιρεία ξεπέρασε μάλιστα τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street.

Ειδικότερα, η Apple ανακοίνωσε κέρδη 8,72 δισ. δολ. ή 1,67 δολ. ανά μετοχή για το τελευταίο τρίμηνο από 7,8 δισ. δολ. ή 1,42 δολ. ανά μετοχή την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Την ίδια στιγμή, οι πωλήσεις του τεχνολογικού κολοσσού ανήλθαν σε 45,4 δισ. δολ. από 42,4 δισ. δολ. ένα χρόνο νωρίτερα.

Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της FactSet τοποθετούσαν τα κέρδη στα 1,57 δολ. ανά μετοχή με πωλήσεις ύψους 44,89 δισ. δολ.

Για το δ΄ τρίμηνο χρήσης η Apple ανακοίνωσε ότι περιμένει τα έσοδα να διαμορφωθούν μεταξύ 49 δισ. δολ. και 52 δισ. δολ. έναντι της εκτίμησης των αναλυτών για 49,18 δισ. δολ.

Η εταιρεία ανακοίνωσε παράλληλα ότι οι πωλήσεις των iPhones έφτασαν τα 41,03 εκατ. από 40,4 εκατ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, αλλά χαμηλότερα από το προηγούμενο τρίμηνο όταν είχαν φτάσει τα 50,8 εκατ. Οι αναλυτές περίμεναν οι πωλήσεις να φτάσουν τα 41 εκατ.

Η μετοχή  της Apple σημειώνει άλμα 5,5% στα 158,35 δολ. στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ξεπερνώντας το προηγούμενο ιστορικό υψηλό των 156,65 δολ.

Κέρδη στην Ασία λόγω των αποτελεσμάτων της Apple

Με θετικό πρόσημο κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια την Τετάρτη, βρίσκοντας υποστήριξη στα ισχυρά αποτελέσματα της Apple, αν και το χρηματιστήριο του Σίδνεϊ υποχωρεί καθώς αναζωπυρώνονται οι πιέσεις στο πετρέλαιο.

Το χρηματιστήριο της Ταϊβάν, στο οποίο βρίσκονται αρκετοί προμηθευτές της Apple, σημειώνει τα υψηλότερα κέρδη στην περιοχή. Ο δείκτης Taiex σημειώνει άνοδο 0,8% στον απόηχο των αποτελεσμάτων της Apple τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Σχετικά Tags
Apple