Περικοπές χιλιάδων θέσεων εργασίας από τη Microsoft

Περικοπές χιλιάδων θέσεων εργασίας από τη Microsoft

H αναδιοργάνωση της εταιρείας θα επηρεάσει τα τμήματα πωλήσεων και μάρκετινγκ

Περικοπές «χιλιάδων» θέσεων εργασίας σχεδιάζει η Microsoft, με την πλειονότητα αυτών να αφορούν σε άλλες χώρες εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με πηγή με γνώση του θέματος που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Η ίδια πηγή ανέφερε πως κάποιοι υπάλληλοι της εταιρείας έχουν ήδη ενημερωθεί για τις περικοπές, ωστόσο σε κάποιες χώρες η Microsoft σκοπεύει να ενημερώσει τους υπαλλήλους ότι οι θέσεις εργασίας τους είναι υπό εξέταση.

Το Reuters είχε μεταδώσει την περασμένη Δευτέρα ότι η Microsoft θα προχωρήσει σε αναδιοργάνωση που θα επηρεάσει τα τμήματα πωλήσεων και μάρκετινγκ. Η εταιρεία, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, απασχολούσε στις 31 Μαρτίου περίπου 120.000 ανθρώπους ανά τον κόσμο, με το 19% αυτών να εργάζονται στα τμήματα πωλήσεων και μάρκετινγκ.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, από την απόφαση αναμένεται να επηρεαστούν 3.000 υπάλληλοι, ενώ άλλα ΜΜΕ κάνουν λόγο για έναν αριθμό 5.000 προσώπων.

Τα δημοσιεύματα επιβεβαίωσε το βράδυ και η ίδια η εταιρεία, η οποία «προχωρά σε αλλαγές που στοχεύουν στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών και των εταίρων», σύμφωνα με όσα ανέφερε εκπρόσωπος τύπου της Microsoft σε e-mail που εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Σήμερα ειδοποιούμε ορισμένους υπαλλήλους ότι οι θέσεις εργασίας τους επανεξετάζονται ή ότι οι θέσεις τους θα καταργηθούν. Όπως όλες οι επιχειρήσεις, θα εκδίδουμε τακτικά ενημερώσεις. Αυτό ενδέχεται να οδηγήσει σε επιπλέον επενδύσεις σε ορισμένα τμήματα και, εν καιρώ, στην αναδιάρθρωση άλλων τμημάτων» συνέχισε ο εκπρόσωπος τύπου.