Πτώση F-4 ανοικτά της Ανδραβίδας: Συγκλονίζει ο πατέρας του υποσμηναγού που σκοτώθηκε – «Καταστραφήκαμε όλοι»

Πτώση F-4 ανοικτά της Ανδραβίδας: Συγκλονίζει ο πατέρας του υποσμηναγού που σκοτώθηκε – «Καταστραφήκαμε όλοι»

«Ήρθε χθες το Σάββατο και Κυριακή μεσημέρι έφυγε. Μας χαιρέτησε κανονικά… "γιατί φεύγεις νωρίς του λέω", "φεύγω, γιατί το πρωί πετάω". Πέταξε και τέλος»

Συνεχίζονται εντατικά οι έρευνες και το βράδυ για τον εντοπισμό του αγνοούμενο κυβερνήτη του F-4, Σμηναγό (Ι) Ευστάθιο Τσιτλακίδη, θα συνεχιστεί και κατά τις βραδινές ώρες. Η επιχείρηση γίνεται στην θαλάσσια περιοχή της Ανδραβίδας, όπου έπεσε το πρωί το αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας. Ήδη, τα μαντάτα είναι άσχημα με τον θάνατο του άτυχου υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα, του οποίου ο πατέρας συγκλονίζει.

«Ήρθε χθες το Σάββατο και Κυριακή μεσημέρι έφυγε. Μας χαιρέτησε κανονικά… "γιατί φεύγεις νωρίς του λέω", "φεύγω, γιατί το πρωί πετάω". Πέταξε και τέλος», είπε ο πατέρας του 29χρονου στην ΕΡΤ και συνέχισε το ίδιο σπαρακτικά:

«Του έλεγα εγώ "κάνε το δικό μου επάγγελμα, θα βρεις έτοιμη δουλειά να δουλέψεις, δεν θα ταλαιπωρηθείς στη ζωή σου". "Όχι πατέρα, μου λέει, θα δηλώσω την Ικάρων πρώτη". Τη δήλωσε πρώτη και πέθανε 29 χρονών… Και καταστραφήκαμε όλοι».

Στην περιοχή επιχειρούν ένα αεροσκάφος C-130, ένα ελικόπτερο Super Puma, ένα ελικόπτερο S-70 και πλωτά μέσα του Λιμενικού Σώματος  και της Ελληνικής Ακτοφυλακής. Τα ελικόπτερα θα εναλλάσσονται κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Στόχος είναι να βρεθεί ο κυβερνήτης του F-4 Phantom II, Ευστάθιος Τσιτλακίδη, ο οποίος παραμένει αγνούμενος και η αγωνία κορυφώνται τόσο για την οικογένειά του, όσο και για τους συμπολεμιστές του στην Πολεμική Αεροπορία. Άπαντες εύχονται να βρει ζωντανός, ωστόσο επίσης καταλαβαίνουν πώς οι πιθανότητες μειώνονται, όσο περνούν οι ώρες και δεν τον βρίσκουν τα σωστικά μέσα.