Ξεκινά σήμερα η 13η και προτελευταία αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας

Ξεκινά σήμερα η 13η και προτελευταία αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας

Σε ποιους τομείς θα δώσουν βαρύτητα τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών

Ξεκινά σήμερα σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων η 13η και προτελευταία αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας σε καθεστώς μεταμνημονιακής εποπτείας.

Εάν τα όσα διαπιστώσουν οι εκπρόσωποι των θεσμών είναι θετικά, τότε ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για την επιστροφή της οικονομίας μας στην κανονικότητα.

Οι αξιολογητές θα δώσουν βάση καταρχάς στο έργο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων καθώς η φάση των δοκιμών για το διατερματικό πληροφοριακό σύστημα είσπραξης έχουν ολοκληρωθεί επιτυχώς αλλά η πλήρης λειτουργία του αναμένεται να επιτευχθεί τους προσεχείς μήνες.

Επίσης θα εξεταστεί η πορεία δημιουργίας ενός οριστικού σχεδίου που θα αφορά τον ΕΝΦΙΑ, κάτι για το οποίο φροντίζει μια 18μελής ομάδα που έχει συσταθεί στο Υπουργείο Οικονομικών, ενώ ψηλά στην ατζέντα είναι επίσης το μεγάλο «στοκ» των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα, η λειτουργία του e-efka, το σχέδιο νόμου για την πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη που θα αφορά και τις δημόσιες συμβάσεις υγείας, ο τρόπος αδειοδότησης των επενδύσεων, οι αποκρατικοποιήσεις και το μέλλον του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας

Τέλος, όσον αφορά τις συζητήσεις με τους επικεφαλής των κλιμακίων, αυτές αναμένεται να πραγματοποιηθούν τις προσεχείς ημέρες, μέσω τηλεδιάσκεψης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αξιολόγηση της οικονομίας μας δεν είναι συνδεδεμένη με κάποια δανειακή δόση.