Έως τις 19 Απριλίου η υποβολή δηλώσεων για τα 400 ευρώ στην «Εργάνη»

Έως τις 19 Απριλίου η υποβολή δηλώσεων για τα 400 ευρώ στην «Εργάνη»

Για την εφάπαξ οικονομική ενίσχυση σε ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ (Β΄ 1487/13.4.2021) η Κοινή Υπουργική Απόφαση του υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη και του υφυπουργού Οικονομικών, Απόστολου Βεσυρόπουλου, με την οποία τροποποιείται η ΚΥΑ με αριθμό 5629/22 της 4ης Φεβρουαρίου 2021 (Β' 450/2021), με τίτλο «Καθορισμός ύψους, προϋποθέσεων, κριτηρίων και διαδικασίας χορήγησης και πληρωμής της εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης σε δικηγόρους, μηχανικούς, οικονομολόγους και γεωτεχνικούς, από τον Ειδικό Λογαριασμό Ανεργίας υπέρ των Αυτοτελώς και Ανεξαρτήτως Απασχολουμένων».

Προκειμένου να υπάρξει επαρκής χρόνος ενημέρωσης των δικαιούχων, παρέχεται η δυνατότητα υποβολής υπεύθυνων δηλώσεων-αιτήσεων στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» έως και τη Δευτέρα 19 Απριλίου 2021. Διευκρινίζεται ότι, με βάση τα νέα κριτήρια της εκδοθείσας απόφασης, θα επανεξεταστούν όλες οι αιτήσεις που είχαν απορριφθεί κατά τον Α΄ κύκλο υποβολής αιτήσεων, καθώς και όσες υποβληθούν, μέχρι τις 19 Απριλίου 2021, στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» ως τροποποιητικές ή νέες αιτήσεις.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, όσοι καθίστανται δικαιούχοι της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, σύμφωνα με τη νέα ΚΥΑ και έχουν ήδη υποβάλει αίτηση, δεν χρειάζεται να το πράξουν εκ νέου.