Να πόσα εξοικονόμησε από περιττά έξοδα δουλεύοντας από το σπίτι

Να πόσα εξοικονόμησε από περιττά έξοδα δουλεύοντας από το σπίτι

Ένας άντρας που εργάζεται στον χώρο του εδώ και 9 χρόνια κάνει τα… μαθηματικά

O Steven John, που εργάστηκε στη βιομηχανία της ψυχαγωγίας για κάποιο διάστημα, αποφάσισε να αλλάξει καριέρα εδώ και 9 χρόνια.

Συγγραφέας και συντάκτης πλήρους απασχόλησης, περνά τον εργασιακό του χρόνο στο σπίτι, δουλεύοντας κανονικά 5 μέρες τη βδομάδα.

Κι ενώ μας λέει πως αρχικά ήταν δύσκολο να προσαρμοστεί στις συνθήκες της δουλειάς από το σπίτι, προοδευτικά άρχισε να βλέπει τα θετικά της νέας κατάστασης.

Ένα πράγμα που εκτίμησε ωστόσο ήδη από τις πρώτες στιγμές ήταν το πόσα χρήματα έσωζε από τα συνήθη έξοδα που κάνεις όταν βγαίνεις από το σπίτι.

«Εκτιμώ πως η δουλειά από το σπίτι μού εξοικονομεί 3.389,30 δολάρια τον χρόνο (3.031 ευρώ). Κάτι που καταλήγει στο εντυπωσιακό νούμερο των 30.504 δολαρίων (27.287 ευρώ) για τα 9 χρόνια που εργάζομαι από το σπίτι».

Και να πώς ακριβώς αναλύονται αυτά τα λεφτά: «Εξοικονόμησα πάνω από 15.700 δολάρια (14.044 ευρώ) στα 9 χρόνια ετοιμάζοντας το φαΐ μου στο σπίτι. Δεν οδηγώ για τη δουλειά πια, κάτι που μου σώζει κάπου 860 δολάρια (769 ευρώ) σε βενζίνες τον χρόνο ή κοντά στα 8.000 δολάρια (7.155 ευρώ)».

Τι άλλο; «Δεν χρειάζεται πια να αγοράζω κοστούμια και ρούχα για τη δουλειά, κι έτσι εξοικονομώ κάπου 600 δολάρια (536 ευρώ) σε ρουχισμό κάθε χρόνο. Και τώρα που φτιάχνω τον καφέ μου στο σπίτι, σώζω άλλα 120 δολάρια τον χρόνο (107 ευρώ). Και άλλα 75 δολάρια (67 ευρώ) τον χρόνο σε υπερχρεώσεις δεδομένων, επειδή είναι συνεχώς συνδεδεμένος στο ίντερνετ του σπιτιού μου»…