Από Μάρτιο οι 120 δόσεις για χρέη στα ασφαλιστικά Ταμεία με κούρεμα ως 85%

Από Μάρτιο οι 120 δόσεις για χρέη στα ασφαλιστικά Ταμεία με κούρεμα ως 85%

Μέσα στο Φεβρουάριο η νομοθέτηση

Η ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία με τις προδιαγραφές που έχουν περιγράφει από την υπουργό Εργασίας, θα νομοθετηθεί εντός Φεβρουαρίου και θα τεθεί σε εφαρμογή τον Μάρτιο, όπως επισημαίνουν πηγές του υπουργείου Εργασίας.

Οι θεσμοί ενημερώθηκαν σχετικά από το υπουργείο Εργασίας στις συναντήσεις σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων των προηγούμενων ημερών.

Σύμφωνα με όσα είχε ανακοινώσει η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, όσοι έχουν συσσωρευμένες οφειλές από το 2002 στα ασφαλιστικά Ταμεία θα μπορούν να τις εξοφλήσουν με κούρεμα των προσαυξήσεων έως και 85% και σε 120 δόσεις

Στη ρύθμιση θα μπουν συσσωρευμένες οφειλές που αφορούν το διάστημα 2002 – 2016 και θα αποτελέσει ιδιαίτερα ευνοϊκή διάταξη για όσους μέχρι σήμερα να λάβουν σύνταξη παρότι έχουν συμπληρώσει τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης.

Σύμφωνα με όσα είχε πει η κ. Αχτσιόγλου: «Για τις οφειλές που δημιουργήθηκαν έως την 31η/12/2016 θα υπάρξει ρύθμιση με κούρεμα και της βασικής οφειλής. Το κούρεμα αυτό θα προκύψει από τον επανυπολογισμό των οφειλόμενων εισφορών, με βάση το πραγματικό εισόδημα του ασφαλισμένου κατά τα έτη που δημιουργήθηκαν οι οφειλές. Επίσης, θα υπάρχει κούρεμα και των προσαυξήσεων κατά 85%. Η εφαρμογή αυτών των κανόνων θα οδηγεί σε μια νέα μειωμένη οφειλή για τον ασφαλισμένο, που θα αντικαθιστά την παλιά. Την οφειλή αυτή θα μπορεί να την αποπληρώνει σε έως και 120 δόσεις. Σε δόσεις θα μπορεί κανείς να ρυθμίσει και τις οφειλές που δημιουργήθηκαν από 1/1/2017 έως 31/12/2017».

Παρακαλούμε περιμένετε ...