4.500 προσλήψεις εφέτος και 15.000 στην τριετία ανακοίνωσε ο Χαρίτσης

4.500 προσλήψεις εφέτος και 15.000 στην τριετία ανακοίνωσε ο Χαρίτσης

«Η μεγαλύτερη επένδυση για το μέλλον είναι η επένδυση στην εκπαίδευση και στην παιδεία των παιδιών μας» τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών

«Με την ευκαιρία της αισιόδοξης προοπτικής που ανοίγει στη χώρα η έξοδος από τα μνημόνια, η μεγαλύτερη επένδυση για το μέλλον είναι η επένδυση στην εκπαίδευση και στην παιδεία των παιδιών μας» τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, σε ομιλία του κατά τη διάρκεια εγκαινίων του ανακατασκευασμένο 4ου Δημοτικού Σχολείου Βύρωνα. Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, για πρώτη εφέτος στον προϋπολογισμό προβλέπονται 4.500 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, στην ειδική αγωγή, οι οποίες θα επεκταθούν σε 15.000 την επόμενη τριετία.

Πρόσθεσε, δε, ότι ταυτόχρονα γίνονται επενδύσεις στην υλικοτεχνική υποδομή στα σχολικά κτίρια όλης της χώρας με προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη από το υπουργείο για την ανέγερση νέων σχολικών μονάδων, την επισκευή και την ανακατασκευή σχολικών κτιρίων, την ανακατασκευή αύλειων χώρων και παιδικών χαρών.

Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του ο κ. Χαρίτσης, υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας όλων για το «καλύτερο αποτέλεσμα προς όφελος της χώρας του λαού και των παιδιών της», εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα ότι «θα συμμετέχουμε όλοι σ' αυτήν την προσπάθεια». «Το σχολείο αυτό» τόνισε «αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της συνεργασίας την οποία χρειαζόμαστε. Συνεργασίας του κράτους, του κεντρικού κράτους, με τους φορείς αυτοδιοίκησης αλλά και με την Εκκλησία της Ελλάδας. Είμαι βέβαιος ότι με αλληλοσεβασμό, με αλληλοεκτίμηση, με πλήρη συνείδηση ότι όλοι υπηρετούμε τελικά τον μόνο ιδιοκτήτη του ελληνικού κράτους που είναι ο ελληνικός λαός».