Η Amazon έχασε σε 8 βδομάδες όσα κέρδισε σε 18 ολόκληρα χρόνια

Η Amazon έχασε σε 8 βδομάδες όσα κέρδισε σε 18 ολόκληρα χρόνια

H πτώση του 14% που σημείωσε η μετοχή της μέσα σε ένα διήμερο είναι η χειρότερη επίδοση από το 2014

Η Amazon έγινε η δεύτερη εταιρία με κεφαλαιοποίηση στο 1 τρισ. δολάρια τον Σεπτέμβριο, μετά την Apple, αν και αυτά είναι χθεσινά νέα. Γιατί πλέον μετρά χρηματιστηριακές απώλειες της τάξης των 250 δισ. δολαρίων, μια καταβύθιση που ήρθε έπειτα από 8 βδομάδες πτώσης. Χάνοντας τελικά ένα αστρονομικό ποσό που της πήρε 18 ολόκληρα χρόνια να μαζέψει σε όρους κεφαλαιοποίησης από τη στιγμή που μπήκε στο χρηματιστήριο το 1997.

Αυτό υποδεικνύει το Fortune παραθέτοντας τις εκτιμήσεις των ειδικών για τις επιδόσεις της στο τρέχον τρίμηνο, που έχουν μείνει κατά πολύ πίσω από τις προσδοκίες, πυροδοτώντας σενάρια πως ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου αντιμετωπίζει προβλήματα με τον λυσσαλέο ανταγωνισμό.

Το Fortune υπέδειξε με ακρίβεια τις απώλειες στη μετοχή της Amazon, προσφέροντας και μια υπενθύμιση της πρόσφατης χρηματιστηριακής της πορείας. Αφού έπιασε λοιπόν την κεφαλαιοποίηση-ορόσημο του 1,02 τρισ. δολαρίων στις 4 Σεπτεμβρίου, όταν η μετοχή της έκλεισε στα 2.039,51 δολάρια, πήρε μετά την κάτω βόλτα.

Η ελεύθερη πτώση την έφερε πρόσφατα στα 1.538,88 δολάρια, στερώντας της αξία 250 δισ. δολαρίων σε μόλις 8 βδομάδες! Και με βάση τον υπολογιστή χρηματιστηριακής αξίας της Macrotrends, μπορείτε να δείτε πως η Amazon έπιασε τα 253 δισ. δολάρια στις 24 Ιουλίου 2015, 18 χρόνια μετά την κάθοδό της στο χρηματιστήριο δηλαδή.

Όπως αποκάλυψε μάλιστα το Reuters, η πτώση του 14% που σημείωσε η μετοχή της μέσα σε ένα διήμερο είναι η χειρότερη επίδοση από το 2014…