Σε υψηλά τριών μηνών το ευρώ μετά τις δηλώσεις Ντράγκι

Σε υψηλά τριών μηνών το ευρώ μετά τις δηλώσεις Ντράγκι

Το ευρώ έφθασε ενδοσυνεδριακά σε 1,1815 δολάρια

Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών μηνών «απογειώθηκε» σήμερα το ευρωπαϊκό κοινό νόμισμα μετά τις δηλώσεις του επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, ότι «βλέπει» μία δυναμική ανάκαμψη του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη.

Αποτέλεσμα ήταν το ευρώ να φθάσει ενδοσυνεδριακά σε 1,1815 δολάρια που είναι και το υψηλότερο επίπεδο που αγγίζει τους τελευταίους τρεισήμισι μήνες.

Ήδη, τις τελευταίες 10 ημέρες το ευρωπαϊκό κοινό νόμισμα έχει ενισχυθεί κατά 2,5% έναντι του δολαρίου και σύμφωνα με τους αναλυτές, το ανοδικό ράλι αναμένεται να συνεχιστεί. Η ενδυνάμωση του ευρώ αποδίδεται στα άκρως ικανοποιητικά στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας για την οικονομία της Ευρωζώνης.

Την ίδια ώρα, το δολάριο παρουσίασε άνοδο μόλις κατά 0,1% έναντι του γεν, φθάνοντας στα 112,65 γεν, ενόψει και της κρίσιμης συνεδρίασης της Fed αυτή την εβδομάδα. Η αγορά προεξοφλεί άνοδο των αμερικανικών επιτοκίων αυτή την εβδομάδα και ακόμη μία το Δεκέμβριο. Για το επόμενο έτος, αναμένονται ακόμη δύο αυξήσεις επιτοκίων από την αμερικανική Κεντρική Τράπεζα.