Οι τράπεζες της Κίνας απειλούν την παγκόσμια σταθερότητα λένε οι Άγγλοι

Οι τράπεζες της Κίνας απειλούν την παγκόσμια σταθερότητα λένε οι Άγγλοι

«Έχει πολλές από τις υποθέσεις που έγιναν πριν την τελευταία χρηματοπιστωτική κρίση»

Έναν από τους μεγαλύτερους κινδύνους αποτελεί το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Κίνας στην παγκόσμια χρηματοπιστωτική σταθερότητα, δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Μαρκ Κάρνεϋ σε συνέντευξή του στο BBC με αφορμή τη 10η επέτειο από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση.

Ο Κάρνεϋ αναφέρθηκε επίσης στους εγχώριους κινδύνους που αντιμετωπίζει η Βρετανία από το Brexit, την περαιτέρω σημαντική αύξηση στα χρέη των νοικοκυριών και τις κυβερνοεπιθέσεις στο τραπεζικό σύστημα – κινδύνους που η κεντρική τράπεζα έχει ήδη επισημάνει.

«Ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους για την παγκόσμια οικονομία είναι οι εξελίξεις στην Κίνα», δήλωσε ο Κάρνεϋ, σύμφωνα με απόσπασμα της συνέντευξης που αναρτήθηκε σήμερα στην ιστοσελίδα του BBC.

«Η Κίνα είναι μια μεγάλη πηγή ανάπτυξης στην παγκόσμια οικονομία, ένα οικονομικό θαύμα – πολλά θετικά. Την ίδια ώρα, ο χρηματοπιστωτικός τους τομέας έχει αναπτυχθεί πολύ γρήγορα και έχει πολλές από τις υποθέσεις που έγιναν πριν την τελευταία χρηματοπιστωτική κρίση», πρόσθεσε.