Γερμανία: Προέχει η δ΄ αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος

Γερμανία: Προέχει η δ΄ αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος

Στο Eurogroup της επόμενης εβδομάδας παρέπεμψε γι τυχόν αποφάσεις ο εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ

Την ενημέρωση των θεσμών σχετικά με την εξέλιξη της δ΄ αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος στο Eurogroup της προσεχούς εβδομάδας αναμένει το Βερολίνο, πριν λάβει οποιαδήποτε απόφαση σχετικά με το ελληνικό χρέος.

Αυτό απάντησε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Ντένις Κόλμπεργκ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο να εξευρεθεί λύση τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να συμμετάσχει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα. «Το θέμα του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής βρίσκεται την επόμενη εβδομάδα στην ημερήσια διάταξη του Eurogroup. Εκεί οι θεσμοί θα ενημερώσουν για το πού βρίσκονται τα πράγματα και τότε θα μπορέσουμε κι εμείς πάλι να ενημερώσουμε για την κατάσταση. Πέρα από αυτό δεν υπάρχουν νεότερα» απάντησε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο παροχής προληπτικής πιστωτικής γραμμής μετά το τέλος του προγράμματος, ο κ. Κόλμπεργκ επανέλαβε, ότι «το θέμα τώρα είναι η τέταρτη αξιολόγηση, η οποία είναι σε εξέλιξη και όλα τα περαιτέρω βήματα θα πρέπει να αποφασιστούν στον κατάλληλο χρόνο».

Παρακαλούμε περιμένετε ...