Ινφαντίνο: Πανέτοιμη η Ρωσία για να φιλοξενήσει το Μουντιάλ

Ινφαντίνο: Πανέτοιμη η Ρωσία για να φιλοξενήσει το Μουντιάλ

Η Ρωσία είναι «απόλυτα έτοιμη» για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, τόνισε ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο από το Σότσι, όπου συναντήθηκε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και υψηλόβαθμους Ρώσους αξιωματούχους.

«Η Ρωσία είναι απόλυτα έτοιμη για να φιλοξενήσει τον κόσμο, για να γιορτάσει ένα καλοκαίρι γιορτινών εκδηλώσεων εδώ, σε αυτήν την όμορφη χώρα», δήλωσε ο Ινφαντίνο, διευκρινίζοντας στη συνέχεια πως η Ρωσία είναι «κατά 99% έτοιμη», γιατί απομένει λίγη ακόμα δουλειά που πρέπει να γίνει.

«Γνωρίζουμε πόσο σημαντικές είναι φυσικά οι τελευταίες εβδομάδες για να οριστικοποιηθούν τα μικρά στοιχεία που λείπουν ακόμα», σημείωσε.

Από την πλευρά του, ο Βλαντίμιρ Πούτιν ξεκαθάρισε πως «κατανοούμε την ευθύνη μας, κατανοούμε ότι πολλά πρέπει να γίνουν» και δεσμεύθηκε πως η Ρωσία θα κάνει ό,τι μπορεί για να διασφαλίσει ότι η διοργάνωση θα διεξαχθεί με τα υψηλότερα στάνταρ.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην εθνική ομάδα της Ρωσίας, καλώντας τους παίκτες της να τα δώσουν όλα για το εθνόσημο. «Ελπίζουμε όλοι ότι οι παίκτες μας θα έχουν όλη την προσοχή τους στο παιχνίδι, θα τα δώσουν όλα. Και, το πιο σημαντικό, ότι θα παίξουν το αποφασιστικό, ασυμβίβαστο ποδόσφαιρο που οι οπαδοί εκτιμούν και αγαπούν», ανέφερε.

Το φετινό Μουντιάλ θα διεξαχθεί από τις 14 Ιουνίου έως τις 15 Ιουλίου σε 12 γήπεδα της Ρωσίας, η κυβέρνηση της οποίας έχει προχωρήσει σε πολυετείς εργασίες κατασκευής γηπέδων και θα λάβει αυστηρά μέτρα ασφαλείας υπό τον φόβο τρομοκρατικών επιθέσεων, με τις οποίες απειλεί το Ισλαμικό Κράτος.