Ευρωπαϊκές αντιδράσεις στα σχέδια της FIFA για νέες διοργανώσεις

Ευρωπαϊκές αντιδράσεις στα σχέδια της FIFA για νέες διοργανώσεις

Για αδιαφάνεια κατηγορεί τον Τζιάνι Ινφαντίνο η European Leagues

Την αντίδρασή της στα σχέδια της FIFA για δύο νέες διεθνείς διοργανώσεις εξέφρασε η European Leagues, το σωματείο που εκπροσωπεί τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, καταγγέλλοντας την παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου για αδιαφάνεια.

«Αυτή η διαδικασία μου θυμίζει τον τρόπο που λειτουργούσε η παλιά FIFA, τον οποίο νόμιζα ότι είχαμε αφήσει πίσω μας», δήλωσε ο πρόεδρος της European Leagues, Λαρς Κρίστερ Όλσον, προσθέτοντας: «Αυτό που βιώσαμε είναι μία σαφής έλλειψη συνεννόησης και διαφάνειας, και μία εσκεμμένη χειραγώγηση της δομής λήψης αποφάσεων της FIFA με την παρουσίαση αυτών των προτάσεων. Το να παρουσιάζεις ένα μακροπρόθεσμο 12ετές σχέδιο με πολλή αβεβαιότητα και έλλειψη πληροφοριών μου ακούγεται προβληματικό».

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, έχει εισηγηθεί την αναβάθμιση του Παγκόσμιου Κυπέλλου Συλλόγων με περισσότερες ομάδες (24, οι μισές από τις οποίες ευρωπαϊκές) και διεξαγωγή κάθε τέσσερα χρόνια, αντί για κάθε χρόνο, καθώς και μία νέα διοργάνωση σε επίπεδο εθνικών ομάδων, ονόματι Nations League, η οποία θα χωρίζει τις ομάδες σε κατηγορίες ανάλογα με την κατάταξή τους, και θα υπάρχει άνοδος και υποβιβασμός από κάθε κατηγορία, όπως και σε ένα κανονικό πρωτάθλημα.

Ο Ινφαντίνο έχει θέσει τις προτάσεις αυτές προς έγκριση στο Συμβούλιο της FIFA, υποστηρίζοντας ότι η διεξαγωγή των διοργανώσεων αυτών έχει την οικονομική υποστήριξη μίας ομάδας επενδυτών, των οποίων η ταυτότητα παραμένει μυστήριο.

Σχετικά Tags
FIFA