Πρόσληψη 600 – 800 ψυχολόγων σε σχολεία όλης της χώρας

Τη διαδικασία πρόσληψης σχολικών ψυχολόγων, οι οποίοι εκτός από συμβουλευτικό, θα έχουν και διαμεσολαβητικό ρόλο, κινητοποιεί το υπουργείο Παιδείας, καθώς προωθείται η πρόσληψη 600-800 σχολικών ψυχολόγων, οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε 1.000 σχολεία που εντάσσονται σε ζώνες εκπαιδευτικής δραστηριότητας.

Στόχος είναι η επέκταση της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας και στις υπόλοιπες σχολικές μονάδες της χώρας, με την πρόσληψη ψυχολόγων που θα απασχολούνται σε μόνιμη βάση.

Η δράση υλοποιείται μέσω ΕΣΠΑ και, σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόγραμμα θα τεθεί σε εφαρμογή τοΦεβρουάριο. Για το σκοπό αυτό έχουν διατεθεί ήδη κονδύλια, ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως δήλωσε στην κυριακάτικη εφημερίδα ο υφυπουργός Παιδείας, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, "τα φαινόμενα βίας και σχολικού εκφοβισμού αποτελούν οργανωμένες πολιτικές, οι οποίες αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Προτεραιότητα του υπουργείου είναι η εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού δράσεων που θα αφορούν τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές".