Εργαστήρια εργασιακής επιμόρφωσης εντελώς δωρεάν

Μία πρωτοβουλία για επιμόρφωση και εκπαίδευση ανέργων αλλά και εργαζόμενων, ξεκινάει ο Σύνδεσμος Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδας. Πρόκειται για μία εθελοντική προσπάθεια επιμόρφωσής τους.

Οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν δωρεάν μαθήματα τεχνικών αναζήτησης εργασίας, διαχείρισης ψυχολογίας, βιογραφικού και συνέντευξης και να μάθουν πώς θα αυξήσουν τις πιθανότητες εύρεσης εργασίας.

Όσοι λάβουν μέρος στην ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου και την Τετάρτη 19, θα μπορέσουν να μάθουν περισσότερα για τεχνικές αναζήτησης εργασίας, σύνταξη βιογραφικού και προετοιμασία για συνέντευξη από έμπειρους διευθυντές ανθρωπίνου δυναμικού.

Μπορούν επίσης, να συζητήσουν με ψυχολόγους για το πώς θα αποβάλλουν το στρες και θα διαχειριστούν την περίοδο της ανεργίας. Έχουν επίσης τη δυνατότητα να ανταλλάξουν απόψεις για τις τάσεις στην αγορά εργασίας και να λάβουν απαντήσεις στα ερωτήματά, που τους απασχολούν.

Τα εργαστήρια είναι ανοιχτά για όλους και απολύτως δωρεάν.

Το επόμενο workshop (αυστηρώς μέχρι 25 άτομα, όπου θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας) θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου και την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου, από τις 17:00-21:00 στην Αθήνα με εισηγητές τον Βασίλειο Βέλκο,HRM & Career Consultant (17.12), την κα Ειρήνη Νικολαϊδου, Executive Coach HRM & Communication Advisor (17 & 19.12) και τον κ. Δημήτριο Κουκουμπάνη, Senior HR and Retail Executive (19.12).

Μερικά από τα θέματα που θα συζητηθούν είναι:

Τάσεις της αγοράς εργασίας σήμερα.

Στρατηγική και τεχνικές του υποψηφίου εργαζομένου.

Η τεχνική του networking.

Το βιογραφικό σημείωμα.

Η συνέντευξη.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Internet κατά την αναζήτηση εργασίας.

Ποιο είναι το μέλλον της εργασίας.

Πως πάμε από την ασφάλεια θέσης στην ασφάλεια της εργασίας.

Τι σημαίνει Flexicurity.

Πώς να καταλάβετε και να διαχειριστείτε τα αρνητικά συναισθήματα της απόλυσης.

Πώς να αλλάξετε τρόπο σκέψης και με ποιες προϋποθέσεις, στρατηγική και τακτικές θα αντιμετωπίσετε την αγορά εργασίας.