Επιδοτούμενη επιμόρφωση για πρώην τοξικομανείς

Ένα πρόγραμμα για απεξαρτημένα ή υπό απεξάρτηση από ναρκωτικές ουσίες, το οποίο απευθύνεται σε 160 άτομα και αναλαμβάνει την επί πληρωμή επιμόρφωσή τους στην κατάρτιση και στελέχωση Κοινωνικών Επιχειρήσεων, με στόχο την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, διοργανώνει το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων.

Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ όπως ονομάζεται το πρόγραμμα απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο που έχει δικαίωμα υποβολής αίτησης με βάση τα κριτήρια που αναγράφονται στην αντίστοιχη ενότητα να εκδηλώσει ενδιαφέρον για συμμετοχή στην Πράξη “Δράσεις για την Ανάπτυξη της Επιχειρηματικότητας ατόμων με προβλήματα που σχετίζονται με τη χρήση ουσιών”

Στόχος της πράξης είναι η δημιουργία κοινωνικών επιχειρήσεων στις οποίες θα συμμετέχουν σαν ιδρυτικά μέλη ή σαν απασχολούμενοι, απεξαρτημένα ή υπό απεξάρτηση άνεργα άτομα.

Την Αναπτυξιακή Σύμπραξη “ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ” συντονίζει το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ), ενώ συμμετέχουν ως εταίροι το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής – Εξειδικευμένο Κέντρο Κοινωνικής Επαγγελματικής Ένταξης Μονάδα Απεξάρτησης Τοξικομανών 18ΑΝΩ, ο Οργανισμός Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), το Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΚΑΝΕΠ ΓΣΕΕ), το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ) και το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών της Εθνικής Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΙΝΕΜΥ ΕΣΕΕ).

Στο πλαίσιο της παρούσας πρόσκλησης θα επιλεγούν 150 από τους υποψηφίους, οι οποίοι θα συμμετάσχουν σε προγράμματα επιδοτούμενης Επιμόρφωσης σε Οριζόντιες Δεξιότητες, καθώς και σε ένα ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Συμβουλευτικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών προσαρμοσμένο στις ειδικότερες ανάγκες του καθενός.

Από αυτούς θα επιλεγούν 60 ωφελούμενοι οι οποίοι θα συμμετέχουν σε επιδοτούμενα εξειδικευμένα προγράμματα Κατάρτισης σε θέματα που σχετίζονται με την οργάνωση και λειτουργία Κοινωνικών Επιχειρήσεων. Οι ωφελούμενοι αυτοί, οι οποίοι θα προχωρήσουν στην ίδρυση Κοινωνικών Επιχειρήσεων, θα λάβουν επίσης εξειδικευμένες Συμβουλευτικές Υπηρεσίες σε θέματα οργάνωσης, λειτουργίας και διαχείρισης Κοινωνικών Επιχειρήσεων καθώς και σε νομικά θέματα.

Η ωριαία αποζημίωση για την παρακολούθηση των προγραμμάτων Επιμόρφωσης και Κατάρτισης ανέρχεται στο ποσό των έξι ευρώ (€6) μικτά, ενώ καλύπτονται στους συμμετέχοντες δαπάνες διατροφής και μετακίνησης.

Η Πράξη υλοποιείται εξ’ ολοκλήρου στην περιοχή της Αττικής.

Η αναλυτική προκήρυξη του προγράμματος καθώς και η αίτηση συμμετοχής είναι διαθέσιμα:

-Στο ΚΕΘΕΑ, Σορβόλου 24, 116 36 Μετς, Αθήνα

-Στην ιστοσελίδα του ΚΕΘΕΑ www.kethea.gr

-Σε όλες τις γραμματείες των Θεραπευτικών Προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ

-Στα γραφεία του Οργανισμού κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), Αβέρωφ 12, 10433 Αθήνα

-Στη Μονάδα Απεξάρτησης 18 ΑΝΩ του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής, Λ. Αθηνών 374, 124 62 Χαϊδάρι.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων (ή σφραγίδα ταχυδρομείου) είναι η Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 14:00.

Παρακαλούμε περιμένετε ...