Ζήτηση 1.300 εποχικών υπαλλήλων σε εφορίες αρχαιοτήτων

Ξεκίνησαν οι πρώτοι διαγωνισμοί πρόσληψης 1.300 εποχικών υπαλλήλων σε 40 εφορείες προϊστορικών ή βυζαντινών αρχαιοτήτων, καθώς και σε έξι μουσεία όλης της χώρας, οι οποίες εγκρίθηκαν από το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού στις αρχές Νοεμβρίου.

Το αίτημα προωθήθηκε ως κατεπείγον, καθώς ήταν εξασφαλισμένη η χρηματοδότησή του από το ΕΣΠΑ και η πλειονότητα των προσλήψεων αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τα Χριστούγεννα.

Συγκεκριμένα το νέο προσωπικό θα εργαστεί με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (διάρκειας έως ένα έτος) στις υπηρεσίες της Γενικής Δ/νσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς και στην υπηρεσία Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες των αρχαιολογικών έργων που εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ και να καταστεί δυνατή η υλοποίησή τους, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που επιτάσσει το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς.

Οι πρώτες προκηρύξεις που εκδόθηκαν από το ΑΣΕΠ τις προηγούμενες ημέρες αφορούν τους εξής φορείς:

Διεύθυνση Μουσείων Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων: Ο φορέας με έδρα την Αττική θα προσλάβει δύο άτομα στην ειδικότητα ΠΕ Πληροφορικής και 3 ΤΕ Γραφίστες. Πληροφορίες στο τηλ.: 210-3801840.

Εφορεία Νεώτερων Μνημείων Κεντρικής Μακεδονίας: Η εφορεία που στεγάζεται στη Θεσσαλονίκη θα ενισχυθεί για ένα έτος με έναν ΤΕ Λογιστή και 3 ΥΕ Εργάτες. Πληροφορίες στο τηλ.: 2310-213800.

22η ΕΒΑ: Δύο ΔΕ Σχεδιαστές θα προσλάβει με σύμβαση εντεκάμηνης διάρκειας η εφορεία με έδρα την Αιτωλοακαρνανία. Πληροφορίες στο τηλ.: 26430-272040.