Οι γιορτές ευκαιρία για να ανοίξετε επαγγελματικές πόρτες

Σε περίπτωση που πιστεύετε ότι οι γιορτές των Χριστουγέννων είναι μόνο για χαλάρωση και ξεκούραση τότε θα πρέπει να αλλάξετε γνώμη.

Οι κοινωνικές συναναστροφές την περίοδο των διακοπών μπορεί να αποδειχτούν πολύ χρήσιμες στην αναζήτηση εργασίας.

Στα εορταστικά events είναι βρεθείτε μπροστά σε νέα πρόσωπα και να ανακαλύψετε άτομα από τον επαγγελματικό χώρο, που από καιρό τα ψάχνατε.

Αν σας συμβεί κάτι τέτοιο απλά εκμεταλλευτείτε το υπέρ σας.

Η προσωπική επαφή αναμφισβήτητα είναι η καλύτερη προσέγγιση.

Μπορεί να έχετε δημιουργήσει το ιδανικό βιογραφικό και να διαθέτετε πολύωρη εργασιακή εμπειρία, αν όμως καταφέρετε να κερδίσετε τον άλλον όταν τον έχετε απέναντί σας είναι σαν να έχετε κερδίσει τον πρώτο λαχνό.

Επιπλέον, το διάστημα αυτό είναι ιδανικό για επαναφορά που ενδεχομένως είχατε χαθεί, από τον εργασιακό σας χώρο, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα την ανταλλαγή ευχών.

Χρησιμοποίησε την καινούργια χρονιά για να σπάσει ο πάγος

Οι γιορτές είναι μία καλή αφορμή για να κάνετε αισθητή την παρουσία σας και πάλι και να επιδιώξετε να έρθετε σε επαφή με τον μελλοντικό σου εργοδότη ή τον υπεύθυνο προσωπικού που συναντήσατε ή επιδιώκατε να συναντήσετε. Μία ευχετήρια κάρτα για το νέο έτος που ξεκινάει ή ένα μήνυμα με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο είναι μια καλή δικαιολογία για να έρθετε σε επαφή με το πρόσωπο που θα θέλατε να γίνει ο μελλοντικός σας εργοδότης.

Η διακριτικότητα χρειάζεται πάνω απ' όλα

Μην ξεχνάτε ότι τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά είναι οικογενειακές γιορτές, οπότε καλό είναι να κουράζετε κάποιον με ακατάπαυστα τηλέφωνα και μηνύματα. Καλύτερα θα ήταν να διατηρηθεί μία ισορροπία με μία ευχή και με μία υπενθύμιση για το θέμα που σας απασχολεί και να μην επιμείνετε εάν δεν υπάρξει άμεσα ανταπόκριση. Δώστε λίγο χρόνο μέχρι να σας απαντήσει ο υπεύθυνος προσωπικού ή το στέλεχος της εταιρίας στην οποία απευθύνεστε Οι ημέρες των διακοπών έχουν τους δικούς τους ρυθμούς.

Σημαντικό είναι να παραβρεθείτε στις κατάλληλες εκδηλώσεις

Οι περισσότερες εταιρίες επιλέγουν την περίοδο πριν και μετά τα Χριστούγεννα για να οργανώσουν επαγγελματικά πάρτι, events και εκδηλώσεις ή για να διαφημίσουν τα καινούργια τους προϊόντα που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά. Συνήθως αυτές οι διοργανώσεις αυτές είναι δωρεάν. Πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να πάτε εκεί και να συναντήσετε άτομα που από καιρό προσπαθούσατε να έρθετε σε επαφή μαζί τους.