Επιχειρήσεις αναλαμβάνουν την εκπαίδευση των εργαζομένων

Την έναρξη ειδικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για εργαζόμενους θα υλοποιήσει το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης.

Πρόκειται για Προγράμματα Επαγγελματικής Κατάρτισης στο πλαίσιο του ΛΑΕΚ 1-25 (Λογαριασμός για την Απασχόληση και την Επαγγελματική Κατάρτιση) με δικαιούχους φορείς υλοποίησης, τους φορείς εκπροσώπησης των εργοδοτών, τους επιστημονικούς συλλόγους των οποίων οι επιχειρήσεις-μέλη απασχολούν από έναν έως εικοσιπέντε εργαζόμενους αλλά και ανεξάρτητους συνεργάτες.

Στο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης εντάσσονται οι επιχειρήσεις που, εκτός από τα παραπάνω έχουν καταβάλει στο ΙΚΑ την εργοδοτική εισφορά ΛΑΕΚ (0,45%) για τους εργαζόμενους της επιχείρησής τους για το έτος 2012, δεν συμμετέχουν στο πρόγραμμα, ενώ χρηματοδοτούνται από άλλο φορέα και δεν χρηματοδοτούνται από άλλο πρόγραμμα κατάρτισης του ΟΑΕΔ και του ΛΑΕΚ για τους εργαζόμενους που λαμβάνουν μέρος στο συγκεκριμένο πρόγραμμα κατάρτισης.

Σύμφωνα με το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, η επιχείρηση δεν επιβαρύνεται με κανένα παραπάνω κόστος, καθώς οι δαπάνες του προγράμματος καλύπτονται μέσω της εργοδοτικής εισφοράς που κατέβαλαν και αποταμιεύτηκε στο λογαριασμό του ΛΑΕΚ.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, το Κέντρο αναλαμβάνει την “ανάπτυξη και σχεδιασμό του αναλυτικού προγράμματος εκπαίδευσης, την υλοποίηση του προγράμματος στις εγκαταστάσεις του, την παραγωγή και διάθεση του απαιτούμενου εκπαιδευτικού υλικού, τον έλεγχο και αξιολόγηση του αποτελέσματος, τη διαρκή ενημέρωση της επιχείρησης ή του φορέα για τις υφιστάμενες εκάστοτε πηγές χρηματοδότησης (εσωτερικού ή Ε.Ε.), για προγράμματα επαγγελματικής επιμόρφωσης αλλά και τη χορήγηση βεβαίωσης συμμετοχής ανά εκπαιδευόμενο”.

Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στο συγκεκριμένο πρόγραμμα κατάρτισης μπορούν να λάβουν πληροφορίες ή να υποβάλουν αιτήσεις στα τηλέφωνα 2831040052, 2831040050 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].