Maico 700: Η ιστορία του

Μπορεί η γερμανική Maico επισήμως να έχει χρεοκοπήσει από το 1986, ωστόσο έκτοτε ουδέποτε σταμάτησαν να παράγονται οι μοτοσικλέτες της. Πώς γίνεται αυτό; Διότι πολύ απλά πάντα υπήρχε κάποιος με δικαιώματα και πρόσβαση στο στοκ της εταιρείας που φρόντιζε να παράγει, έστω και σε ελάχιστες ποσότητες, τα διάσημα δίχρονα off road.

Το γνωρίζατε, λ.χ., πως ακόμη και σήμερα μπορεί κάποιος να αποκτήσει ένα Maico του 2015; Ένας Γερμανός αντιπρόσωπος της ΚΤΜ έχει τα δικαιώματα και παράγει περίπου 50 μοτοσικλέτες τον χρόνο από όλη τη γκάμα της Maico, από 250 ως και 700, Enduro, MX και Supermoto, όλα με αναρτήσεις WP, φρέσκια εμφάνιση - και μεταξύ αυτών φυσικά "αυτόν" τον κινητήρα...

Οι λίγο πιο παλιοί σίγουρα θα θυμούνται τον Γιάννη Μπούστα στις αρχές της περασμένης δεκαετίας να τρέχει (και να κερδίζει αγώνες) στο Πανελλήνιο Supermotard με ένα τέτοιο Maico 700. Ανεπανάληπτο θέαμα.

Αυτή είναι η ιστορία του θεότρελου αρκουδόγκαζου, του δίχρονου 700, της μοτοσικλέτας που αν δεν είχες χέρια, θα στα έφτιαχνε - ή θα στα ξερίζωνε.

Πηγή: mototriti.gr