Νίκος Μάνεσης: «Δεν εκτιμώ καθόλου τον Λιάγκα, αλλά είναι πιο έξυπνος από εμένα»

Νίκος Μάνεσης: «Δεν εκτιμώ καθόλου τον Λιάγκα, αλλά είναι πιο έξυπνος από εμένα»

«Με διέγραψαν από την ΕΣΗΕΑ επειδή είπα το αυτονόητο» αποκάλυψε ο παρουσιαστής

Σε άλλα πρόσωπα της τηλεόρασης αναφέρθηκε σήμερα ο Νίκος Μάνεσης, μετά από σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου Χάρη Λεμπιδάκη, που βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση», κάνοντας ένα σχόλιο για τον Γιώργο Λιάγκα, που δείχνει ότι η κόντρα τους θα έχει και άλλα «επεισόδια».

«Μου είπανε κάποια στιγμή έξω, ότι ο Λιάγκας είπε για εσένα κάτι, ότι λες ανοησίες και είπα, ότι έχει υψηλότερο IQ από εμένα και έχει δίκιο» ανέφερε ο Νίκος Μάνεσης. Όταν ο Χάρης Λεμπιδάκης τον ρώτησε, αν τον εκτιμά σαν επαγγελματία, ο παρουσιαστής πρόσθεσε: «Όχι, καθόλου, αλλά είναι πιο έξυπνος από εμένα. Άλλη ερώτηση». Ερωτηθείς για άλλα τηλεοπτικά πρόσωπα, είπε ότι «δεν είναι έκπληξη, που η Ελένη Μενεγάκη φεύγει από το Mega», ενώ για τον Χρήστο Φερεντίνο είπε ότι «δεν θα έκανα εκπομπή σαν του Φερεντίνου. Δεν έχω όρεξη να κάνω τίποτα απολύτως».

«Με διέγραψαν από την ΕΣΗΕΑ επειδή είπα το αυτονόητο»

Ο Νίκος Μάνεσης αποκάλυψε παράλληλα, ότι η ΕΣΗΕΑ προχώρησε πρόσφατα στη διαγραφή του από τα μητρώα της, επειδή με αφορμή τη συμμετοχή αρκετών δημοσιογράφων στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου, έκανε το δικό του σχόλιο και περιέγραψε το παρασκήνιο πίσω από την απόφαση του συνδικαλιστικού οργάνου των δημοσιογράφων. «Δεν θέλω να τοποθετηθώ, γιατί κατά την άποψή μου οι δημοσιογράφοι επιλέγουν να εμπλακούν στην πολιτική. Καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, αρκεί να μη με ενοχλεί. Η δική μου θέση είναι και απαιτώ να τη σεβαστούν, ότι ένας δημοσιογράφος – με όποιον τρόπο, με χιούμορ ή δηκτικότητα – να ασκεί κριτική στην εξουσία με επιχειρήματα, ακόμα και να είναι πρωθυπουργός η μάνα και ο πατέρας του», είπε αρχικά ο Νίκος Μάνεσης.

«Όταν ο δημοσιογράφος γίνει εξουσία, τα πράγματα αλλάζουν και απεκδύομαι του ρόλου μου. Εγώ επέλεξα να λύσω τα οικονομικά μου προβλήματα εργαζόμενος και ενδεχομένως μέχρι τα βαθιά γερατειά. Κάποιοι άλλοι αποφάσισαν να προσφέρουν στην κοινωνία. Τους δίνουμε συγχαρητήρια, μακάρι να εκλεγούν, να πηγαίνουν πάρα πολύ καλά και να τους καμαρώνουμε. Είμαι τόσο αναλυτικός, γιατί τα οργανωμένα τρολάκια είναι έτοιμα να γράψουν ότι ο Μάνεσης επιτίθεται, κάνει, ράνει», συμπληρώνει ο παρουσιαστής. «Το ξέρεις ότι με διέγραψαν από την ΕΣΗΕΑ εδώ και καιρό, επειδή είπα το αυτονόητο. Δεν το ξέρει αυτό ο κόσμος. Εγώ αυτό που είπα είναι ότι σαφώς υπάρχουν και τα τρολ και σε κάποιες ομάδες υπάρχει και υψηλόβαθμος δημοσιογράφος που τους οργανώνει», αποκάλυψε στη συνέχεια της κουβέντας ο Νίκος Μάνεσης.

«Και επειδή προσέβαλα τη δημοσιογραφία – γιατί είμαστε και οι τιμιότεροι άνθρωποι – έφαγα και τη διαγραφή. Μου είπαν να περάσω κατ’ επανάληψη από το πειθαρχικό. Αυτό είναι το σωματείο που μας προστατεύει. Άρα τώρα μπορώ να λέω ό,τι θέλω. Θα βρω την ευκαιρία λίγο πριν λήξει η ποινή και ξανά τα ίδια. Έχει προκύψει και παρωδία αυτό το πράγμα. Μου έχει έρθει και ένα μήνυμα ότι έχει προκύψει δικογραφία εις βάρος μου… δικογραφία από το συνδικαλιστικό σωματείο. Για όνομα της Παναγίας», κατέληξε στην ιστορία του ο Νίκος Μάνεσης.