Πέτρος Γαϊτάνος: «Τα social media είναι βιασμός της ελευθερίας της δημοκρατίας»

Πέτρος Γαϊτάνος: «Τα social media είναι βιασμός της ελευθερίας της δημοκρατίας»

«Υπάρχει μια ανάγκη να πρέπει με εξωστρέφεια να πουν την παραμικρή σκέψη τους και αυτό να γίνει δημοσίως»

O Πέτρος Γαϊτάνος έδωσε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην Κατερίνα Καινούργιου και την κάμερα της εκπομπής «Super Κατερίνα» στον Alpha.

Σε αυτήν, μεταξύ άλλων, ο δημοφιλής καλλιτέχνης αναφέρθηκε στις πρόσφατες δηλώσεις του Γιώργου Νταλάρα, οι οποίες συζητήθηκαν και την βιαστική αντίδραση που μπορεί σήμερα να έχει κάποιος μέσα από τα social media.

Ειδικότερα, ύστερα από μεγάλο διάστημα τηλεοπτικής απουσίας, ο Πέτρος Γαϊτάνος δήλωσε αρχικά πως «υπάρχουν κάποια πράγματα και κάποιοι άνθρωποι που εγώ προσωπικά αισθάνομαι λίγο άβολα να κάτσω και να εκφέρω άποψη. Γιατί από τη μια ο Γιώργος Νταλάρας είναι ένας άνθρωπος που έχει αναδείξει σε πολύ υψηλό επίπεδο τον χώρο της τέχνης μας. Από την άλλη ίσως θα πρέπει να είναι λίγο πιο χαλαρός όσο προχωράει κι αυτός. Όπως είπε και ο ίδιος, όταν ανεβάζεις τόσο ψηλά τον πήχη, δύσκολα μπορείς να συμβιβαστείς με προχειρότητες, επιπολαιότητες, φτήνιες και βιασύνες. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι τραγουδιστές, που αναφέρθηκε, κάνουν αυτό».

«Γενικώς, δεν αναφέρομαι στους άλλους τραγουδιστές, στις συμπεριφορές που μπορεί να είναι τέτοιες. Έχω την εντύπωση ότι ίσως και εμείς οι υπόλοιποι, που είμαστε πολύ νεότεροι από αυτή γενιά του Νταλάρα και της Αλεξίου, όσο περνούν τα χρόνια πρέπει να είμαστε πιο χαλαροί. Υπάρχει μια ανάγκη, όλων μας μάλλον, κάποιων περισσότερο ίσως, να πρέπει με μια εξωστρέφεια να πουν την παραμικρή σκέψη και αντίδραση τους και αυτό να γίνει δημοσίως. Πλέον δίδεται και η δυνατότητα μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα να το κάνουμε. Αυτός είναι ένας βιασμός της ελευθερίας της δημοκρατίας, έτσι το καταλαβαίνω.».

«Δημοκρατία δεν είναι ο καθένας να λέει ό,τι του έρχεται στο μυαλό. Γιατί όταν είμαστε θυμωμένοι, λέμε λάθος λόγια. Όταν δεν έχουμε κοιμηθεί καλά, είμαστε πιο νευρικοί. Όταν δεν έχουμε καλή διάθεση γιατί κάποιος μας θύμωσε, επίσης μπορεί να πούμε έναν λόγο παραπάνω. Έχω την εντύπωση ότι χρειάζονται λιγότερα λόγια και περισσότερη αγάπη» πρόσθεσε, εν συνεχεία, ο Πέτρος Γαϊτάνος στη νέα τηλεοπτική του συνέντευξη στον Alpha.