Λάκης Γαβαλάς για ομόφυλα ζευγάρια: «Ξαφνικά αισθάνονται ότι θέλουν να γίνουν γονείς, οι περισσότεροι δεν είναι ικανοί»

Λάκης Γαβαλάς για ομόφυλα ζευγάρια: «Ξαφνικά αισθάνονται ότι θέλουν να γίνουν γονείς, οι περισσότεροι δεν είναι ικανοί»

«Εγώ δεν θα είχα ένα παιδί το οποίο δεν θα μπορούσε να πει μαμά»

Καλεσμένος της Έλενας Παπαβασιλείου βρέθηκε ο Λάκης Γαβαλάς στο νέο επεισόδιο για το EQ, τη νύχτα της Τετάρτης στο πρόγραμμα του Action 24. Μεταξύ πολλών άλλων, δε, ο γνωστός σχεδιαστής μόδας τοποθετήθηκε με σαφήνεια επί του πολυσυζητημένου νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια και την τεκνοθεσία.

Πιο συγκεκριμένα, ο Λάκης Γαβαλάς δήλωσε χαρακτηριστικά πως «φυσικά και είμαι υπέρ της υιοθεσίας. Την δέχομαι ανάλογα με το lifestyle, τις ανάγκες για να έχει κάποιος οικογένεια και το κατά πόσο θα καθοδηγήσει κάποιον ώστε από έμβρυο να τον κάνει μεγάλο άνθρωπο, μορφωμένο, σε έναν κόσμο που είναι ήδη πολύ περίεργος. Άρα λοιπόν εάν μιλάμε για μια υιοθεσία, γιατί θεωρούμε ότι εκείνη τη στιγμή έχουμε έναν σύντροφο που θα είναι η υπόλοιπη μας ζωή αλλά τα δεδομένα λένε ότι δεν θα είναι, είναι κρίμα να φέρνουμε έναν άνθρωπο στη ζωή μας όταν δεν θα μπορέσουμε να ακολουθήσουμε αυτές που είναι οι ανάγκες του για να μεγαλώσει και να γίνει άνθρωπος σωστός».

«Τώρα όμως η παρένθετη μητέρα, όλο αυτό το πράγμα… Ότι συμφωνώ για την υιοθεσία, ναι, για τους άλλους βεβαίως. Εγώ όμως δεν θα είχα ένα παιδί το οποίο δεν θα μπορούσε να πει «μαμά» ή οτιδήποτε. Όχι, γιατί είναι ή δεν είναι μοντέρνοι ή τι θα πει στο σχολείο. Για το θέμα το φυσιολογικό κατά κάποιο τρόπο.

 

«Ας καταλαγιάσουμε όμως. Νομίζω ότι αυτό το πράγμα που ξαφνικά όλοι αισθάνονται ότι θέλουν να γίνουν γονείς, πάλι με ενοχλεί και με εκνευρίζει. Οι περισσότεροι δεν είναι ικανοί για να είναι γονείς με οποιοδήποτε τρόπο, είτε είναι ετερόφυλοι είτε είναι ομόφυλοι» πρόσθεσε, εν συνεχεία, ο Λάκης Γαβαλάς στην εβδομαδιαία εκπομπή της Έλενας Παπαβασιλείου στο Action 24.

«Εγώ είμαι ένας μεγάλος άνθρωπος που ευτυχώς μεγάλωσα ανίψια και όχι τα δικά μου παιδιά, που θα ήθελα πάρα πολύ να έχω, αλλά και αυτό το πράγμα συνέχεια να τα αναφέρουμε τα παιδιά… Ότι είναι καλό, δεν είναι καλό, είναι σωστό, δεν είναι σωστό και όλο αυτό το πράγμα με φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση».