«Κολαση» με Λιάγκα, Τατσόπουλο, Βαλλιανάτο και πατέρα Σεραφείμ – «Φύγετε από αυτή τη θέση, βλάπτετε τον λαό»

«Κολαση» με Λιάγκα, Τατσόπουλο, Βαλλιανάτο και πατέρα Σεραφείμ – «Φύγετε από αυτή τη θέση, βλάπτετε τον λαό»

Πατέρας Σεραφείμ σε Τατσόπουλο: «Να θυμάστε ότι ζείτε επειδή κάποιοι προσευχήθηκαν για σας»

Στο «κόκκινο» έφτασε η ένταση στο «Πρωινό» του ΑΝΤ1, όταν βρέθηκαν ταυτόχρονα στον αέρα οι Πέτρος ΤατσόπουλοςΓρηγόρης Βαλλιανάτος και ο πατέρας Σεραφείμ.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο πατέρας Σεραφείμ είπε στον Γιώργο Λιάγκα: «Σκέφτηκα ότι ο Άγιος Πορφύριος πήγε στο πορνείο, άρα το να κάνω εγώ τον μαϊντανό σε μια τηλεοπτική εκπομπή τι μπορεί να είναι μπροστά σε εκείνο. Οπότε, φίλησα το γόνατο του Αγίου Χαραλάμπους που φιλοξενούμε στον ναό μας για 10 μέρες από το Άγιο Όρος, το φίλησα θερμά το πρωί που το έβαλα για προσκύνηση στον λαό και ήρθα κοντά σας».

Μάλιστα στη συνέχεια ανέφερε για τον Γρηγόρη Βαλλιανάτο: «Νιώθω ιδιαίτερα χαρούμενος σήμερα που βρίσκομαι κοντά σας, στον χώρο στον οποίο περπατήσαμε και στεκόμαστε μαζί με τον άνθρωπο που τον γέννησε η ίδια μήτρα που γέννησε την Ηγουμένη Θεοδέκτη της Μονής Ανατολής».

 

«Δεν έχουμε όλοι τα ίδια δικαιώματα γιατί δεν βρέθηκε κάποιος εισαγγελέας όταν κάποιος προσέβαλε τη μητέρα μου, την αδελφή μου και σχεδόν όλες τις γυναίκες της Αττικής να τον περιλάβει και να τον βάλει εκεί που έπρεπε. Πραγματικά νιώθω ενόχληση έως αηδίας που βρίσκομαι μαζί με αυτόν τον άνθρωπο» είπε ο ιερέας για τον Πέτρο Τατσόπουλο με τον συγγραφέα να απαντά: «Καλώ τον εισαγγελέα να δει ποιος είναι ο απατεώνας, ποιος κερδίζει από τα κόκκαλα, ποιος κερδίζει από τα λείψανα. Έχετε χτίσει ένα κράτος απάτης, μια εκκλησία απάτης».

 

Ο πατέρας Σεραφείμ απάντησε στον Πέτρο Τατσόπουλο λέγοντας: «Να θυμάστε ότι ζείτε επειδή κάποιοι προσευχήθηκαν για σας» για να του απαντήσεις οργισμένος ο συγγραφέας: «Ζω επειδή πέντε γιατροί επί πέντε ώρες προσπαθούσαν να με κρατήσουν ζωντανό».

Ακολούθησε διαφημιστικό διάλειμμα και όταν άναψαν ξανά οι κάμερες η κουβέντα συνεχίστηκε ανάμεσα στον ιερέα και τον Γιώργο Λιάγκα:

Λιάγκας: Τον κοινωνικό νου διαθέτω πατέρα Σεραφείμ.

Σεραφείμ: Ωραία, αυξήστε τον.

Λιάγκας: Προσπαθώ, είμαι σε καλό δρόμο.

Σεραφείμ: Εγώ έχω άλλο ενδιαφέρον αυτή τη στιγμή, να ρωτήσω ποιο είναι το πραγματικό όνομα της Άριας και αν προέρχεται από το Νεκταρία.

Λιάγκας: Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.. Ήρθε να μας ειρωνευτεί ο Πατέρας Σεραφείμ, δεν το δέχομαι. Δεχτήκατε την πρόσκληση, μας είπατε και μπορντέλο.

Σεραφείμ: Σας μίλησα για τον Άγιο Πορφύριο, μην τα ισοπεδώνετε όλα.

Λιάγκας: Ήρθατε να μας κάνετε πλακίτσα.

Λιάγκας: Αν το θεωρείτε πλακίτσα, τότε παραιτηθείτε από αυτή τη θέση γιατί δεν σας αξίζει. Φύγετε από αυτή τη θέση, βλάπτετε τον λαό.