Χρήστος Λούλης για ομόφυλα ζευγάρια: «Σε έναν τέτοιο άνθρωπο θα έδινα πιο εύκολα να μεγαλώσει ένα παιδί»

Χρήστος Λούλης για ομόφυλα ζευγάρια: «Σε έναν τέτοιο άνθρωπο θα έδινα πιο εύκολα να μεγαλώσει ένα παιδί»

«Αυτοί είναι λίγο πιο μπροστά από τους υπόλοιπους γιατί έχουν ζήσει τη σκληρότητα του αποκλεισμού»

Ο Χρήστος Λούλης φιλοξενήθηκε το βράδυ της Τρίτης στο «Night out» με τον Θεοχάρη Ιωαννίδη και μεταξύ άλλων ρωτήθηκε για τον γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.

«Ανήκουμε στη Δύση, είμαστε δυτική φιλελεύθερη κοινωνία, που εξ’ ορισμού σημαίνει ότι δεν μπορείς να έχει πολίτες δύο ταχυτήτων. Δεν μπορεί να έχει κάποιος δικαιώματα και να μην έχει κάποιος άλλος. Θεωρώ ότι έστω και έναν να αφορούσε, θα έπρεπε να θεσμοθετηθεί να έχει δικαιώματα» ανέφερε ο Χρήστος Λούλης.

«Ποιος έχει από όλους αυτούς και εμάς την ικανότητα να βάλει έναν κανόνα για το πως πρέπει να μεγαλώσει ένα παιδί και το πως δεν πρέπει. Όταν φτάσεις στο σημείο να κρατάς τον σύντροφό σου από το χέρι περπατώντας στον δρόμο, να διακηρύξεις στον κόσμο ότι εγώ θέλω να παντρευτώ τον άνθρωπό μου, να ενώσουμε τις ζωές μας και να έχουμε ένα παιδί, σημαίνει ότι σε αυτήν την κοινωνία που μόλις βγήκε από αυτήν την άρνηση που είχε αυτοί οι άνθρωποι έχουν έξτρα θάρρος και ευαισθησία.

Για εμένα αν κάποιος πληροί παραπάνω κριτήρια να είναι γονιός, αυτοί είναι λίγο πιο μπροστά από τους υπόλοιπους γιατί έχουν ζήσει τη σκληρότητα του αποκλεισμού, το να κρύβονται και μπορούν να εκφράσουν αυτό που θέλουν και είναι. Οπότε σε έναν τέτοιο άνθρωπο θα έδινα πιο εύκολα να μεγαλώσει ένα παιδί» επισήμανε ο Χρήστος Λούλης.