Φώτης Σεργουλόπουλος για ομόφυλα ζευγάρια: «Τι φοβούνται οι βουλευτές; Έχουν υποχρέωση στην εκκλησία;»

Φώτης Σεργουλόπουλος για ομόφυλα ζευγάρια: «Τι φοβούνται οι βουλευτές; Έχουν υποχρέωση στην εκκλησία;»

Ξέσπασε ο παρουσιαστής της δημόσιας τηλεόρασης με την παρέμβαση της εκκλησίας και την επιρροή που ασκεί σε βουλευτές

Μια πολύ συγκεκριμένη τοποθέτηση για το επερχόμενο νομοσχέδιο για την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια έκανε την Τετάρτη στον αέρα της εκπομπής «Πρωίαν σε είδον» της ΕΡΤ ο παρουσιαστής της Φώτης Σεργουλόπουλος.

Κι αυτό μιας και στο νέο βιβλίο του δημοσιογράφου, Κώστα Λασκαράτο, ποπυ ήταν καλεσμένος, μεταξύ άλλων γίνεται εκτενής αναφορά στην αλλαγή της θέσης της γυναίκας ανά τα χρόνια στην κοινωνία. Πιο συγκεκριμένα, ο Φώτης Σεργουλόπουλος σημείωσε χαρακτηριστικά πως «τι φοβούνται οι βουλευτές (σ.σ. για το νομοσχέδιο); Τι φοβούνται; Φοβούνται το πολιτικό τους κόστος; Το ότι, ας πούμε, μπορεί η εκκλησία να τους έχει βοηθήσει πολύ για να βγουν και τώρα της έχουν μια υποχρέωση;».

«Αισθάνομαι ότι υπάρχει μια υποχρέωση. Δηλαδή, επειδή βγήκε και η εκκλησία και μίλησε, που δεν περιμένεις να πει και κάτι άλλο, παρά αυτό που είπε. Δόγμα είναι, τι να σου κάνει; Το θέμα όμως είναι, ότι πολλοί βουλευτές επηρεάζονται από αυτό, γιατί η εκκλησία, πολλές φορές, το ξέρουμε πολύ καλά, ειδικά στην επαρχία, έχει βοηθήσει ορισμένους να βγουν» συνέχισε ο Φώτης Σεργουλόπουλος.

«Πως μπορεί όμως να παίζει ένα πολιτικό παιχνίδι πάνω σε ανθρώπινα δικαιώματα; Γιατί αυτή τη στιγμή μιλάμε για ένα νομοσχέδιο, το οποίο δεν θα έπρεπε καν να μας απασχολούσε, από την στιγμή που απασχολεί κάποιους ανθρώπους, που θα τους κάνει πιο ευτυχισμένους» πρόσθεσε ο Φώτης Σεργουλόπουλος.