Γιάννης Ζουγανέλης: Δέχομαι την ισότητα και τη διαφορετικότητα αλλά σταματώ στην υιοθεσία

Γιάννης Ζουγανέλης: Δέχομαι την ισότητα και τη διαφορετικότητα αλλά σταματώ στην υιοθεσία

«Δεν καθορίζεται η ζωή των ανθρώπων από τη σεξουαλική προτίμηση, είναι αυτονόητο»

Στην κάμερα της εκπομπής «Πρωινό ΣουΣου» του Open παραχώρησαν δηλώσεις ο Γιάννης Ζουγανέλης και ο Φίλιππος Σοφιανός και ρωτήθηκαν σχετικά την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια η οποία αναμένεται να φτάσει στη Βουλή.

Ο Γιάννης Ζουγανέλης απαντώντας την ερώτηση του δημοσιογράφου, είπε: «Σαφέστατα πρέπει να ισονομήσουμε, δεν το συζητώ. Δεν καθορίζεται η ζωή των ανθρώπων από τη σεξουαλική προτίμηση, είναι αυτονόητο. Έχω ζήσει και έχω τεράστια εμπειρία από παιδιά που δυστυχούν σε ιδρύματα, εγκαταλελειμμένα σαφέστατα θα μπορούσαν να υιοθετούν και παιδιά. Δεν έχω ξεκαθαρίσει τη θέση μου με την τεκνοθεσία. Αυτό είναι κάτι που δεν μπορώ να ξεκαθαρίσω μέσα μου. Δέχομαι την ισότητα και τη διαφορετικότητα αλλά σταματώ στην υιοθεσία».

«Φαντάζεσαι τον Ιερώνυμο να έλεγε "Ναι επιτέλους έγινε αυτό το πράγμα";»

Από την πλευρά του, ο Φίλιππος Σοφιανός, είπε: «Φαντάζεσαι τον Ιερώνυμο να έλεγε “Ναι επιτέλους έγινε αυτό το πράγμα”; Είναι η επιτομή του συντηρητισμού, είναι η θρησκεία, είναι η παλαιότερη εταιρεία που υπάρχει στον κόσμο. Δεν αλλάζουν οι δομές σε αυτούς τους ανθρώπους εύκολα. Θέλει λίγο σκέψη το να υιοθετούν τα ομόφυλα ζευγάρια παιδιά. Επειδή είμαι πατέρας παιδιών, δεν ξέρω πως θα αντιμετωπίσω να έρθει η κόρη μου και να μου πει "Θα είναι ο μπαμπάς και ο μπαμπάς του παιδιού". Θέλω να το σκεφτώ λίγο. Δεν μου έχει περάσει τόσο εύκολα, με παρά ξενίζει».