Δημήτρης Οικονόμου για το ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Αυτοί οι καραγκιόζηδες από που μπαίνουν; – Ήταν δολοφονικό

Δημήτρης Οικονόμου για το ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Αυτοί οι καραγκιόζηδες από που μπαίνουν; – Ήταν δολοφονικό

«Η Πολιτεία δεν ήταν εκεί. Για 3-4 ώρες έβραζε ο τόπος χθες και δεν είδε τίποτα να συμβαίνει», σχολίασε ο Άκης Παυλόπουλος

Η οριστική διακοπή του ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός με το σκορ στο 1-1 στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League έπειτα από την πτώση κροτίδας κοντά στον Χουανκάρ των «πρασίνων» κι ενώ εκείνος έκανε προθέρμανση στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», σχολιάστηκε από τους δημοσιογράφους και παρουσιαστές της εκπομπής «Σήμερα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ το πρωί της Δευτέρας (23/10).

Οι Δημήτρης Οικονόμου, Άκης Παυλόπουλος και Άρης Πορτοσάλτε μεταξύ άλλων έριξαν ευθύνες στην αστυνομία, στην Πολιτεία, καθώς και σε προέδρους «που θέλουν τέτοιους οπαδούς».

Ο Δημήτρης Οικονόμου, γνωστός φίλαθλος του Ολυμπιακού, έπειτα από ερώτηση του Άρη Πορτοσάλτε κατέθεσε την άποψή του για όσα συνέβησαν το βράδυ της Κυριακής.

«Τι να συζητήσουμε τώρα ρε παιδιά; Το ματσάκι σαν ματσάκι ή στα επεισόδια; Εγώ νομίζω ότι ο Ολυμπιακός το είχε το ματς στο δεύτερο ημίχρονο που ανέβηκε. Αλλά δεν έχει νόημα αυτό το πράγμα», είπε ο Δημήτρης Οικονόμου με τον Άρη Πορτοσάλτε να τον διακόπτει λέγοντας: «Ναι αλλά δεν έχει οπαδούς ο Ολυμπιακός…».

Ο Δημήτρης Οικονόμου συνέχισε: «Όχι και σε λίγο δεν θα έχει κανένας οπαδούς. Δηλαδή εμείς γιατί δεν πάμε πια στο γήπεδο; Επειδή πάνε αυτοί. Και από ότι κατάλαβα και οι πρόεδροι αυτούς θέλουν. Άμα θέλουν αυτούς να τους έχουν και να τους χαίρονται. Εγώ έχω 10 χρόνια να πάω στο γήπεδο.

Με τον μακαρίτη τον Λυριτζή, κάποια στιγμή είχαμε τσακωθεί, πήγε και πήρε διαρκείας, αλλά το έκοψε κι αυτός, όταν είχαμε πάει μαζί κάποια μέρα κι άρχισαν να μας βρίζουν… Οι Ολυμπιακοί! Οι δικοί μας! Και λέμε κάποια στιγμή, γήπεδο τέλος. Και δυστυχώς δικαιωνόμαστε. Δεν αλλάζουν τα πράγματα. Γίνονται και χειρότερα».

«Ήταν δολοφονικό»

«Αυτό που έγινε χθες δεν ήταν απλώς επικίνδυνο, αλλά δολοφονικό. Θα μπορούσε να είναι δολοφονικό διότι το έχουμε ζήσει με τον Μπλιώνα στη Λάρισα που τον πέτυχε στην καρωτίδα και τον σκότωσε τον άνθρωπο. Θα μπορούσε να συμβεί κι εδώ. Δεν είναι απλό πράγμα αυτό που έγινε. Δεν ξέρω αν έπρεπε να διακοπεί, αυτά θα τα βρουν μεταξύ τους και δεν με ενδιαφέρει. Και έχει ευθύνη και η αστυνομία, που δεν είναι εκεί που πρέπει να είναι. Αυτοί οι καραγκιόζηδες από που μπαίνουν; Από τον ουρανό; Αλεξιπτωτιστές είναι;».

Ο Άκης Παυλόπουλος, από τη μεριά του, σημείωσε: «Η Πολιτεία δεν ήταν εκεί. Για 3-4 ώρες έβραζε ο τόπος χθες και δεν είδε τίποτα να συμβαίνει», με τον Άρη Πορτοσάλτε να παρεμβαίνει και να σημειώνει: «Όταν λες Πολιτεία, λες την κυβέρνηση… Κατά σύμπτωση και στην Πανεπιστημιούπολη προχθές το βράδυ, πάλι ήμασταν κάπου αλλού».