Κώστας Φαλελάκης: Η ανιψιά μου 8 ετών άκουσε για το θέμα της ομοφυλοφιλίας και ρώτησε: «ο θείος Κώστας με τον θείο Μηνά ήταν… έτσι;»

Κώστας Φαλελάκης: Η ανιψιά μου 8 ετών άκουσε για το θέμα της ομοφυλοφιλίας και ρώτησε: «ο θείος Κώστας με τον θείο Μηνά ήταν… έτσι;»

«Κι εμένα δεν με ενδιαφέρει τι κάνει ο straight στο κρεβάτι του, αλλά το λούζομαι καθημερινά»

Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου υποδέχτηκε στο «The 2Night Show» της Τρίτης (17/1) τον Κώστα Φαλελάκη. Ο αγαπημένος ηθοποιός, που πρωταγωνιστεί στη σειρά του ΑΝΤ1 «Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ», δήλωσε χαρούμενος που παίζει έναν «κανονικό» άνθρωπο, καθώς και μαγεμένος με την Αθηνά Οικονομάκου.

Μίλησε με νοσταλγία για τον Μηνά Χατζησάββα και μοιράστηκε πικάντικες ιστορίες της ζωής του, που δεν έχουμε ξανακούσει. Τι μαγείρεψε στον Θανάση Βέγγο και τον έκανε να βγει εκτός εαυτού; Τι λέει για την καινούργια του σχέση; Νιώθει ανανεωμένος; Στη συνέχεια, ο Κώστας Φαλελάκης αναφέρθηκε στο σύμφωνο συμβίωσης και την τεκνοθεσία των ομοφυλόφιλων στην Ελλάδα.

«Παρατηρώ ότι κάθε φορά που γίνεται μία συζήτηση πάνω στην τεκνοθεσία από τα ομόφυλα ζευγάρια στην τηλεόραση, καλούν κάτι “οικογενειάρχες” να μιλήσουν για αυτό. Γιατί δεν καλείτε μονογονεϊκές οικογένειες ή παιδιά που μεγάλωσαν μέσα σε αυτές να σας πουν πώς μεγάλωσαν; Εγώ ξέρω τέτοια παιδιά και είναι μια χαρά», ξεκίνησε την τοποθέτησή του ο Κώστας Φαλελάκης.

«Όλη την παθογένεια που αυτή τη στιγμή έχει η κοινωνία την έχει “κυοφορήσει” η παραδοσιακή οικογένεια. Να δούμε τι θα βγάλει και η άλλη;», επισήμανε ο ηθοποιός επί του θέματος.

«Μία από τις ανιψιές του Μηνά έχει ένα κοριτσάκι – το λατρεύω, είναι η αγάπη μου και μ’ αγαπάει κι αυτό – και κάποια στιγμή άκουσε από συμμαθητές του για το θέμα της ομοφυλοφιλίας. Είναι 8 χρονών. Και ρώτησε τη μητέρα του και εκείνη του εξήγησε πολύ ήρεμα ότι όπως είμαστε ζευγάρι εγώ κι ο μπαμπάς, έτσι υπάρχουν και άλλα ζευγάρια: ένα κορίτσι με ένα κορίτσι ή ένα αγόρι με ένα άλλο αγόρι», περιέγραψε αμέσως μετά ο Κώστας Φαλελάκης στον Γρηγόρη Αρναούτογλου.

«Τον Μηνά δεν τον γνώρισε, γιατί γεννήθηκε όταν εκείνος πέθανε. Το άκουσε προσεκτικά και της λέει: δηλαδή ο θείος Κώστας με τον θείο Μηνά ήταν έτσι; Της λέει: ναι. Αυτό το κορίτσι έχει γνωρίσει τον τωρινό μου σύντροφο και κάθε φορά που είναι να βρεθούμε με ρωτάει: θα έρθει και ο… γιατί τον αγαπώ; Πού είναι το θέμα;», κατέληξε στην ιστορία του ο Κώστας Φαλελάκης.

 

«Δεν θέλω να ξανακούσω αυτό το περιβόητο: δεν με ενδιαφέρει τι κάνει ο γκέι στο κρεβάτι του. Κι εμένα δεν με ενδιαφέρει τι κάνει ο straight στο κρεβάτι του αλλά το λούζομαι καθημερινά. Είναι και θέμα ποσόστωσης. Δεν με απασχολεί αλλά όταν αυτή η ποσόστωση γίνει ίση, τότε θα σκάσουν και οι δύο πλευρές», υπογραμμίζει κλείνοντας ο Κώστας Φαλελάκης.

Για τη νέα του σχέση: «Αν εγώ του αρέσω, έχει μερίδιο και ο Μηνάς – Τον κουβαλάω μέσα μου»

«Δεν ξεπερνάς έναν θάνατο, είναι σαν μια πέτρα που έχεις στη τσέπη σου και σε βαραίνει. Μερικές φορές το ξεχνάς, αλλά όταν βάζεις το χέρι σου στη τσέπη η πέτρα θα είναι εκεί. Προσπαθείς να το εκλογικεύσεις. Ο Μηνάς μου είχε ζητήσει να διαβάσω τον Επίκουρο όταν γνωριστήκαμε, για να καταλάβω την αντίληψη και τη στάση ζωής του. Ο Επίκουρος λέει ότι δεν υπάρχει λόγος να φοβάσαι τον θάνατο, γιατί όσο είσαι εσύ ζωντανός δεν υπάρχει και όταν αυτός θα έρθει, δεν θα υπάρχεις εσύ. Το πένθος δεν αφορά τον Μηνά, ο Μηνάς ήταν χαρά και φως. Είναι δικό μου το θέμα, εγώ θα πρέπει να ανακαλύψω ένα καινούργιο αλφαβητάρι ζωής» ανέφερε αρχικά ο Κώστας Φαλελάκης για τον μεγάλο έρωτά του με τον Μηνά Χατζησάββα και για τη νέα του σχέση ο ηθοποιός αποκάλυψε:

«Μπορεί να το σκέφτεται εκείνος. Πιστεύω ότι τα εχέγγυα που του δίνω δεν του αφήνουν τέτοια περιθώρια ότι είμαι κολλημένος εκεί ή μπορεί να τον συγκρίνω. Είναι ένας άλλος άνθρωπος με άλλα χαρακτηριστικά, αυτά με έλκυσαν. Επομένως, δεν υπάρχει λόγος σύγκρισης. Αυτό που μου συνέβη 25 χρόνια με τον Μηνά είναι αυτό που με έχει διαμορφώσει. Αν εγώ του αρέσω, έχει μερίδιο και ο Μηνάς. Εγώ “κουβαλάω” όλες τις σχέσεις μέσα μου και συνδιαλέγομαι μαζί τους. Ζω με αυτούς που με καθόρισαν και με επηρέασαν» για να προσθέσει:

«Δεν ζήλευα τον Μηνά αλλά ούτε και ο Μηνάς εμένα, μου φαινόταν γελοίο. Είχαμε απόλυτη εμπιστοσύνη ο ένας τον άλλον. Αν κάτι μπορούσε να συμβεί δεν θα άλλαζε και τίποτα. Όλοι μπορεί να έχουν κάνει κάτι ή ποθούν να κάνουν κάτι. Εμένα το μερίδιο που μου αναλογούσε, δεν μου το ελάττωσε και δεν μου το στέρησε ποτέ» τόνισε επίσης ο ηθοποιός.