Κώστας Φαλελάκης: «Οι ομοφυλόφιλοι θα κάνουν παιδιά με τον έναν ή τον άλλον τρόπο»

Κώστας Φαλελάκης: «Οι ομοφυλόφιλοι θα κάνουν παιδιά με τον έναν ή τον άλλον τρόπο»

«O κάθε πικραμένος άκυρος μπορεί να τοποθετηθεί χωρίς να τον αφορά»

Ο Κώστας Φαλελάκης βρέθηκε στο πλατό της εκπομπής «Στούντιο με θέα» με την Φαίη Μαυραγάνη το πρωινό της Κυριακής στον ΑΝΤ1. Ο γνωστός ηθοποιός θέλησε να πάρει σαφή θέση για το επερχόμενο νομοσχέδιο για την τεκνοθεσία από τα ομόφυλα ζευγάρια εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους και αυτό θα αλλάξει πολλά στην ελληνική κοινωνία.

Ειδικότερα, ο Κώστας Φαλελάκης σημείωσε χαρακτηριστικά πως «ο κάθε πικραμένος άκυρος μπορεί να τοποθετηθεί χωρίς να τον αφορά, δεν θα αλλάξει τίποτα για αυτόν. Όπως κόντεψε να χαθεί ο κόσμος με το σύμφωνο συμβίωσης, το οποίο ψηφίστηκε, άλλαξε τίποτα στη δική σας καθημερινότητα που δεν είστε ομόφυλη; Για τις κουβέντες των πολιτικών αισθάνομαι μεγάλη απογοήτευση. Δηλαδή, για όνομα του Θεού, ποιος την έχει μεγαλύτερη; Την βλακεία; Αν ενδιαφέρονται για την κοινωνία, ας ενδιαφερθούν για αυτά τα παιδιά που αυτά βρίσκονται έκθετα γιατί ξαφνικά έχει γίνει μια συζήτηση γύρω από τους ΛΟΑΤΚΙ γενικά ενώ τα παιδιά είναι το διακύβευμα. Αν τους νοιάζει, ας αφουγκραστούν τι θέματα έχουν, τι προβλήματα θα λύσει αυτή η ιστορία και ας συνεργαστούν επιτέλους».

«Εγώ δεν μπορούσα να πάρω το σώμα του συντρόφου μου (σ.σ. όταν «έφυγε» ο Μηνάς Χατζησάββας). Το διανοείστε αυτό; 25 χρόνια στην ίδια στέγη και δεν μπορούσα να πάρω το σώμα του. Με ρώτησε εμένα κανείς όταν γινόταν όλη αυτή η φασαρία; Συν το γεγονός ότι για την κοινή μας περιουσία, επειδή τύχαινε απλώς να είναι στο όνομα του Μηνά, εννοώ το σπίτι μας, εγώ πλήρωσα φόρο κληρονομιάς 30.000 ευρώ. Δηλαδή το ’13 είχαμε καταφέρει να το αποπληρώσουμε από κοινού και το ’15 το ξαναπλήρωσα. Αυτό το πρόβλημα έλυσε το σύμφωνο συμβίωσης, το οποίο θα το είχαμε κάνει αν υπήρχε αλλά δεν υπήρχε ως τότε».

«Η πραγματική εικόνα της κοινωνίας μας είναι ομοφοβική, συντηρητική, οπισθοδρομική. Η ελληνική κοινωνία έχει ένα πρόβλημα ειλικρίνειας, δεν έχει κοιταχτεί ποτέ στον καθρέφτη για να δει ποια είναι και τι ακριβώς είναι. Φαντάζεται ότι είναι αυτό ή εκείνο. Ακούω για το πρότυπο, το παιδί όμως δεν χρειάζεται πρότυπα αλλά αξίες. Αξίες που θα τις τηρείς και συ για να μπορούν να το εμπνεύσουν και να τις ακολουθήσει, αγάπη και ασφάλεια».

«Με αυτό το νομοσχέδιο θα βλέπω πιο ευτυχισμένους τους ανθρώπους, που ήδη γνωρίζω. Επίσης ένα άλλο επιχείρημα είναι «το μπούλινγκ που μπορεί να δεχθούν τα παιδιά». Τα παιδιά τώρα δέχονται ούτως ή άλλως μπούλινγκ είτε είναι από στρέιτ γονείς είτε από γκέι. Οι θεσμοί προστατεύουν την περηφάνεια των μειονοτήτων. Αν υπάρχει ένας νόμος, πατάει και έχει περηφάνεια και βεβαιότητα. Την περηφάνεια την στερημένη επαναφέρει αυτό» πρόσθεσε, εν συνεχεία, ο Κώστας Φαλελάκης στην ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1.

«Οι ομοφυλόφιλοι θα συνεχίσουν να έχουν παιδιά, θα γίνονται ζευγάρια, έχουν σχέσεις και πολυετείς και ολιγοετείς και επιπόλαιες όπως όλοι. Θα κάνουν παιδιά με τον έναν ή τον άλλον τρόπο».