Ναταλία Γερμανού: Η δημόσια συγγνώμη για την μπλούζα του Γιάννη Κορδώνη με τον Κεμάλ που προκάλεσε αντιδράσεις

Ναταλία Γερμανού: Η δημόσια συγγνώμη για την μπλούζα του Γιάννη Κορδώνη με τον Κεμάλ που προκάλεσε αντιδράσεις

«Πάρα πολύς κόσμος ένιωσε προσβεβλημένος και για αυτόν τον λόγο λυπούμαστε κι εγώ κι ο Γιάννης»

Απολογήθηκε ο Γιάννης Κορδώνης στον αέρα του «Καλύτερα Δε Γίνεται» για την μπλούζα που φορούσε στην εκπομπή του περασμένου Σαββάτου με την στάμπα του Κεμάλ Ατατούρκ και με αφορμή τις εκλογές στην Τουρκία.

Οι αντιδράσεις ήταν ποικίλες με κυριότερη αυτήν της παμποντιακής ομοσπονδίας Ελλάδος και για αυτόν τον λόγο η εκπομπή προχώρησε σε μία ανακοίνωση. Μετά την προβολή της ανακοίνωσης, η παρουσιάστρια Ναταλία Γερμανού ζήτησε από την μεριά της δημόσια συγγνώμη για το ατυχές περιστατικό.

Η ανακοίνωση

Το περασμένο Σάββατο 27 Μαϊου 2023, στο πλαίσιο του χιουμοριστικού σχολιασμού των γνωστών σε όλους αναρτήσεων διαδικτύου με αφορμή τα αποτελέσματα των εκλογών με σλόγκαν «Καληνύχτα Κεμάλ» από το ομώνυμο τραγούδι του Μ. Χατζηδάκι, ο Γιάννης Κορδώνης επέλεξε να εμφανιστεί με μία μπλούζα του Μουσταφά Κεμάλ και το σλόγαν «Δεν νυστάζω ρε παιδιά» κι όλοι μαζί σχολιάσαμε αυτήν την εμφάνισή του κάνοντας χιούμορ για τις αναρτήσεις αυτές, μη αντιλαμβανόμενοι την στιγμή εκείνη, δυστυχώς, τους άσχημους συνειρμούς που αυτή η εμφάνιση και τα σχετικά σχόλια δημιούργησαν σε σχέση με το έγκλημα της γενοκτονίας των Ποντίων.

Η επιλογή αυτή ήταν τελικά ατυχής, καθώς εκλήφθη από την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, ως κατάφορη απαξίωση της γενοκτονίας των Ποντίων, για την οποία ευθύνεται ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ. Παρά το ότι, ήδη την αμέσως επόμενη ημέρα, Κυριακή 28 Μαϊου, ο Γιάννης Κορδώνης έσπευσε να διευκρινίσει ότι σε καμία περίπτωση δεν είχαμε την παραμικρή πρόθεση να προσβάλουμε τον Ποντιακό Ελληνισμό, η διευκρίνηση αυτή δεν θεωρήθηκε από την Παμποντιακή Ομοσπονδία ως ικανοποιητική και με επιστολή της ζήτησε επανορθωτική τοποθέτηση.

Επειδή, πλέον και πέραν της επιστολής αυτής της Παμποντιακής Ομοσπονδίας για όλους εμάς σε αυτήν την εκπομπή, ο σεβασμός στην μνήμη των εκατοντάδων χιλιάδων Ποντίων που εξοντώθηκαν μαζικά και των οικογενειών που ξεκληρίστηκαν είναι παραπάνω από δεδομένος, θα θέλαμε να πούμε ότι ειλικρινά λυπούμαστε για την ατυχή αυτή στιγμή και τον όποιο αρνητικό συνειρμό αυτή προκάλεσε.

Σε καμία περίπτωση δεν ήταν πρόθεσή μας κι ειλικρινά θα θέλαμε να ζητήσουμε μία δημόσια συγγνώμη εκ μέρους όλων. Η γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού είναι μία από τις σκοτεινότερες στιγμές της παγκόσμιας ιστορίας κι όπως το Ολοκαύτωμα, δεν πρέπει να ξεχαστεί ποτέ ακριβώς για να μην επαναληφθεί ποτέ.