Γιώργος Λιάγκας: «Θλίβομαι με το πόση αντιδημοκρατικότητα κρύβεται στην Αριστερά – Καλά σας έκανε ο Σαββόπουλος»

Γιώργος Λιάγκας: «Θλίβομαι με το πόση αντιδημοκρατικότητα κρύβεται στην Αριστερά – Καλά σας έκανε ο Σαββόπουλος»

Ο παρουσιαστής για τις αντιδράσεις προσώπων του καλλιτεχνικού χώρου στο εκλογικό αποτέλεσμα

Απίθεση στην Αριστερά εξαπέλυσε μέσα από την εκπομπή του «Πρωινό» στον ΑΝΤ1 ο Γιώργος Λιάγκας, με αφορμή κάποιες αντιδράσεις και αναρτήσεις στα social media μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, από γνωστά πρόσωπα του συγκεκριμένου πολιτικού χώρου.

Αρχικά, ο παρουσιαστής είπε ότι «στην Ελλάδα συνηθίζουμε να λέμε -για κάποιο λόγο που δεν κατάλαβα ποτέ- ότι κρατά τα σκήπτρα της Δημοκρατίας, ότι είναι πιο δημοκράτες οι αριστεροί από τους δεξιούς. Εδώ όμως υπάρχει το οξύμωρο σχήμα. Ποιος θέλει να καταλύσει τις εκλογές; Ένας που είναι φασίστας. Ένας φασίστας θέλει να μη γίνουν εκλογές. Γιατί όταν γίνονται εκλογές και μιλάει ο λαός, το βουλώνουμε όλοι και πάμε παρακάτω. Βγαίνετε κάποιοι και λέτε "Γιατί ψηφίσατε τον Καραμανλή; Ντρεπόμαστε". Συμφωνώ. Εσείς όμως μην το λέτε στα social media. Πηγαίνετε στην πλατεία στις Σέρρες και πείτε "ντρέπομαι που ψηφίσατε Καραμανλή". Είναι σωστό; Όχι. Ο κόσμος μίλησε. Άσχετα αν έπρεπε να κατέβει ή όχι, που εξακολουθώ να πιστεύω, ότι δεν έπρεπε να κατέβει. Ο κόσμος τον ψήφισε. Άρα τι κάνετε; Κουνάτε δάχτυλο στον κόσμο; Είναι λάθος».

Στη συνέχεια ο Γιώργος Λιάγκας υποστήριξε ότι «οι αριστεροί που κρατούν τα σκήπτρα της δημοκρατικότητας, όταν βγαίνουν και κουνάνε το δάχτυλο στον κόσμο από χθες, κρίνοντας αρνητικά το αποτέλεσμα, τον κόσμο που έδωσε στον Μητσοτάκη το 40%, γιατί τον βρίζετε; Γιατί λέτε, ότι είμαστε άξιοι της μοίρας μας; Όταν λέτε, ότι είμαστε άξιοι της μοίρας μας, εσείς οι δημοκράτες οι αριστεροί, είναι σαν να κοροϊδεύετε και να απαξιώνετε τον κόσμο, που ο κόσμος αυτό επέλεξε. Προφανώς, τον άγγιξε περισσότερο ο Μητσοτάκης από τον Τσίπρα. Ας το ψάξει ο Τσίπρας, γιατί τον άγγιξε ο Μητσοτάκης περισσότερο. Αλλά δεν μπορούμε να βγαίνουμε εμείς οι αριστεροί και να κουνάμε το δάχτυλο, ότι είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Πόση δημοκρατία είναι αυτό»;

Μετά δε από την προβολή βίντεο με κάποιες δηλώσεις προσώπων της Αριστεράς, ο Γιώργος Λιάγκας είπε χαρακτηριστικά: «Θλίβομαι με το πόση αντιδημοκρατικότητα κρύβεται στην Αριστερά. Περίμενα μια γενναιότητα από την Αριστερά και αποδοχή της ήττας και κυρίως από τους πνευματικούς ταγούς της Αριστεράς. Καλά σας έκανε ο Σαββόπουλος και άλλαξε στρατόπεδο και πήγε από την αριστερά στη δεξιά. Έτσι όπως λειτουργείτε, φασιστικά, θα πάνε και άλλοι από την Αριστερά στη Δεξιά. Για μένα, για τη δημοκρατία, δεν είναι καλό το αποτέλεσμα αυτό. Είναι κακό να υπάρχει ένας βασιλιάς και να μην το βλέπει το δεύτερο, εγώ θα ήθελα να υπάρχει κάτι, που να κάνει αντιπολίτευση. Δεν υπάρχει τίποτα τώρα. Με αυτές τις πρακτικές βλέπω να παίρνει 60% στις άλλες εκλογές ο Μητσοτάκης, διότι είναι σαφές, ότι το κέντρο το διεμβόλισε. Δεν υπάρχει κέντρο, το πήρε όλο, έχει πάρει καλά κομμάτια της Αριστεράς.

Με αυτά τα μυαλά που κουβαλάτε, να βγαίνετε και να κουνάτε το δάχτυλο στον κόσμο και να λέτε ότι είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Τότε λοιπόν σύντροφοι, να βγείτε να πείτε "εμείς είμαστε κατά της δημοκρατίας, να καταλύσουμε τις εκλογές, να πάρουμε τα όπλα να βγούμε στα βουνά και να κάνουμε με αυτόν τον τρόπο αντίσταση στον Μητσοτάκη"».